Нинова: Не работим под ултиматум, няма да изтеглим промените в Изборния кодекс

19.11.2022 19:01
Корнелия Нинова.

Президентът ни посрещна агресивно. На репликата му: Три пъти ви връчвам мандата, и три пъти не го реализирахте, замълчах. Той два пъти ни връчи мандата. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Офанзива" по Нованюз по повод думи на държавния глава, изречени при консултацията му с левицата.

Според нея имало сериозни различия, между които политиките, които те водели и президента.

Едното различие било за F-16. "За нас през този период парите трябва да се дадат за социални дейности", смята Нинова. 

Второто различие било по отношение на бюджета. БСП искали служебния кабинет да внесе бюджет, а президентът не искал. Този бюджет вече не бил актуален, инфлацията изяла това, което било осигурено.  

"Най-добрият вариант е да дадеш право на избор", каза тя по повод връщането на хартиената бюлетина.

"Изненадващо е, че демократични партии ограничават правото на избор. Нашите предложения са за смесено гласуване. Диалогът трябва да стане в зала. Демократичните, модерните партии искат да нарушим законите на страната. Приет на второ четене в комисия закон, не може да бъде изтеглен. Изтеглянето на закона е противозаконно", коментира Нинова искането променит в изборния кодекс да бъдат изтеглени.  

"Видеонаблюдението е една от добрите стъпки за оборване на машинациите, какво по-добро от това", добави още тя.

Премахването на тъмните стаички и заместването им с параван, тя определи като добра стъпка.

"Продължаваме промяната"  и "Демократична България" не могат да ме разочароват, осем месеца сме били в общо управление, но ме изненадоха, че толкова бързо се самозачеркнаха.

Социалната партия "Продължаваме промяната", която се кичише с успехите на правителството, дума няма за социалната сфера. В комисията по социална политика хората от ПП предложили да не се гласуват социалните помощи за деца. 

"Много бързо всичко се съсредоточи в тези машини и флашки", смята Нинова.

За ПП тя каза: Объркани мисли на объркани хора.

"Ние не работим под ултиматум, така че очевидно разговори няма да има. Не оттегляме закона, очевидно разговорът е приключен. Те не искат да разговарят с нас за втория мандат", обясни още тя.

"Ще се опитаме да направим правителство, не очакваме каквото и да е, каквото президентът реши", каза тя на въпрос какво ще направят, ако получат третия мандат.

"БСП няма да подкрепи първия мандат, отказвам да гадая каквото и да е по третия мандат. По-добре по-бързо да се връчва първия", заяви още Нинова.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>