Руска заряза шестте си деца в Кочево и хукна по любов в Германия

18.11.2022 11:18 Никола Михайлов
Районният съд в Асеновград.

Доскорошният й приятел се грижи за най-голямото, други три сами поискали да бъдат настанени в дом

Многодетна майка от пловдивското село Кочево изостави шестте си деца и замина при друг мъж в Германия, става ясно от думите на доскорошния й любим Димитър Василев в Асеновградския съд. Той е разпитван по дело за настаняване на едно от децата й - 17-годишния Радко, при него.

Справка, направена от служители на районното управление, показва, че Руска Р. е напуснала страната на 6 август и оттогава не се е връщала. 

Три от децата ѝ  са настанени в Комплекса за социални услуги "Княгиня Мария Луиза" в Пловдив на 12 март т.г., като майката е дала съгласие за това. От 6 август насам за две от останалите - 17-годишният Радко и 9-годишният Й.Р. се грижи приятелят ѝ Димитър Василев.

Мъжът е живял на семейни начала с майката на 6-те деца. От 2012 г. той се грижи за тях и бил силно привързан. Жена му често напускала дома им в Кочево и изоставяла отрочетата си изцяло на него. Макар 9-годишният Й. да е роден по време на тяхната връзка, Димитър официално не е негов баща. През април обаче подал документи за припознаване на момчето. 

Тримата живеят в къща с две стаи, малък салон и баня. Проверка  установила, че домът им е добре обзаведен и чист. В момента семейството изпитва финансови затруднения, понеже определящият се за баща нямал постоянни доходи и разчитал на пари от наемен труд и почасова сезонна работа. Не получавал и детски, тъй като не разполагал с документи за децата. Въпреки това предложението на социалните е 17-годишният Радко да бъде настанен при пастрока си.

На 9 ноември т.г. Районният съд в Асеновград реши, че Радко наистина е в риск заради отсъствието на майката му, която по думите на Димитър  не се интересува от тях и рядко ги посещава. Магистратите настаниха официално тийнейджъра при мъжа, който се грижи за него от години и определи режим на лични отношения между него и майката. Ако тя се върне, ще може да го вижда всяка неделя от 9 до 17 ч.

"Наистина няма никаква отговорност от страна на майката. Лично съм помагал на това семейство. Руска непрекъснато ходи някъде, връща се. Трите й деца сами пожелаха да бъдат настанени в дом. Казват, че там са нахранени, на топли и чисти", разказа пред "24 часа" кметът на Кочево Павел Павлов.

По думите му семейството я карало ден за ден. "Ако днес имат пари, изяждат ги и ги изпиват, а за утрешния ден нямат", описа той.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Пловдив.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>