Борисов е в Широка лъка. Дядо Николай към него: Денонощно се молим за вас (обновена, видео)

30.10.2022 11:09
Бойко Борисов е в църквата в Широка лъка, с него е кметът на Смолян.

Единственият начин да има правителство е чрез контактни групи, смята лидерът на ГЕРБ

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и на Смолян са неотлъчно до него

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Широка лъка в църквата "Успение Богородично", където пловдивският митрополит Николай освещава възстановеното след ремонт първото класно училище "Свети Пантелеймон" дошли в неделния ден.

"Никога, когато сме се обърнали за помощ към министър-председателя , не ни е отказвано. Помолихме го да не приема Истанбулската конвенция - не я приеха. Помолихме да се приемат учебниците, одобрени от Светия синод, приеха ги. Ние високо ценим вашите добродетели, вашия труд, вашата вяра. Ние се молим за вас, ние ви обичаме, посочи още митрополит Николай по адрес на Борисов.

Литургията започна в 9 часа в църквата "Успение Богородично".

Училището се беше срутило, коментира Борисов. Неотлъчно до него са пловдивският кмет Здравко Димитров и колегата му от Смолян Николай Мелемов.

Построеното през 1888 година школо отваря врати отново като Музей на духовността. В експозиция се представят артефакти, документи и фотографии, свързани с историята на селото и ранното християнство.

Над 700 хиляди лева струва възстановяването и реставрацията на училищната сграда, която е собственост на Пловдивската митрополия. Средствата бяха осигурени през 2018 година с постановление на Министерския съвет, когато премиер бе Бойко Борисов.

Борисов коментира и политическата ситуация. "Единственият начин да има правителство е чрез контактни групи. Предложихме една - не им хареса. Контактни групи преди президентът Радев да връчи мандата. Но трябва да сме се разбрали, че с втория мандат ще има правителство или с третия, защото аз няма как да направя правителство, стъпило върху ДПС само - не ни стигат гласовете. 2 години ГЕРБ я няма. Дайте един пример за борба с корупцията по високите етажи. От сутрин до вечер се чудят как да вкарат президента Радев в играта - от страната на лошите. Хвърлят му през три месеца да прави правителство. Той не е учил за това, учил е за президент. И сега му възлагаме още задачи, защото ние не можем да се разберем. Затова казахме: "нека се съберат контактните групи и да кажат - Асен Василев - премиер, тогава кой ще е министър на икономиката. Или ако Василев предложат за икономиката, кой тогава ще е премиер. Аз съм склонен на всичко, което ще донесе спокойствие на българите. И ще спрем да се оправдаваме с Радев. Че му натрисаме бюджета. Той е виновен, че доведе Киро и Асен, че направи така, че политическите партии да се ненавиждат. Но в случая как да го обвиня, че не иска да направи бюджет. На мен не ми се е обаждал по никаква тема", каза лидерът на ГЕРБ в Широка лъка.

Той допълни, че ще предложат кабинет, но опозицията ще гласува против "и ще изговорят всички глупости".

"Затова хубаво е, че Радев даде време, за да има разговори. Не стане ли по този начин, няма да стане и с втория, и с третия. И отиваме на избори - това ли искаме", попита той.

Борисов коментира и горивата.

"Убеден съм, че колегите от ДБ ще искат да измият срама, че наблюдаваха как Кирил и Асен източиха над 7 милиарда в посока "Газпром". И съм убеден, че те ще са първите, които ще се включат срещу тази несправедливост - срещу свръхпечалбата, която Кирил и Асен препират чрез дерогацията. Убеден съм, че "Да, България" ще се приобщи. Убеден съм, че и другите партии ще се. Така че анонсираме го, утре го внасят. Даже, ако намерите желаещи, внесете го от повече парламентарни групи. Това е за българите", обърна се към Делян Добрев лидерът на ГЕРБ.

Ние искахме това, което 1300 години не е направено, магистрала "Хемус", "Европа" и още много др., да направим за две години и половина за хората. Идвам от Разград - 8 часа път. Две години - нищо. То, като не строиш, няма и печалби за фирмите. Аз направих целия обход на София, оставих само на Банкя и никога няма да стане. Ето това направиха тези хора, коментира Борисов работата на предишното правителство.

Цели заводи, фабрики, бизнесът бяга от Русия. Ние не се възползваме от това. Златно време за българите. Много съм честен и това е проблемът. Сега щеше да се трои пътят през Пампорово вече, добави той.

Кирил и Асен - светите братя, иронично ги нарече бившият премиер.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>