Какво рисува Вежди Рашидов, докато открива парламента

20.10.2022 01:00
Рисунката, която Вежди Рашидов прави по време на откриването на парламента
Вежди Рашидов открива 48-ия парламент.

Преди време художникът подарил свои “драсканици” и на френския министър на културата Фредерик Митеран

Навик или терапия за успокоение на нервите - какво влага Вежди Рашидов в усърдното движение на химикалката по белия лист? Това се запитаха мнозина, гледайки как скулпторът и депутат от ГЕРБ си рисува, докато слуша от парламентарната трибуна караниците на депутатите в първия им работен ден. Като доайен на парламента в този мандат на него се падна честта да бие първия звънец, но остана на трибуната много по-дълго, отколкото сам предполагаше.

По време на продължилото близо 8 часа заседание Рашидов неведнъж се опита да призове колегите си за разум и постигане на консенсус. Ако вие 4 дни нямате какво да правите, аз не съм като вас свободен човек, скастри той депутатите. 

“24 часа” помоли Рашидов да покаже за читателите ни рисунката си. Запитан какво представлява, той вдигна рамене и отвърна просто: “Драсканици”.

И все пак той е известен с навика си да рисува непрекъснато и навсякъде. Така мнозина негови познати пазят салфетки, върху които Рашидов е рисувал, докато разговарят. Прави го дори и когато лети със самолет.

Навремето на среща на европейските културни министри в Европа той цял ден “драскал” върху листове. Бил особено доволен, че организаторите били снабдили участниците с меки моливи. Накрая подарил всичките си рисунки на тогавашния френски министър на културата Фредерик Митеран, който е племенник на президента Франсоа Митеран.

Други от Новина в снимка

Васко Василев се срещна с крал Чарлз III

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев се срещна лично с крал Чарлз III в Кралската опера „Ковънт гардън". Това сподели самият той в своя фейбук профил

Кибици люпят семки на "Витошка" в столицата, коментират как шофьорите паркират назад

Екстравагантен флашмоб предизвика новата организация на движение на столичните булеварди "Патриарх Евтимий" и "Витоша", част от която е въвеждането на косо паркиране назад по "Витошка"

Гледките на 4-те сезона: Водопад "Врачанска Скакля"

Ивайло Тодоров ни изпраща кадър на водопад "Врачанска Скакля", заснет на 10 май тази година. Снимката му вече е на страниците на "24 часа" и така участва в новия ни читателски фотоконкурс "Гледките

Марк Зукърбърг показа трите си дъщери (Снимка)

Марк Зукърбърг посрещна 40-ия си рожден ден в компанията на децата и съпругата си. По повода той и Присила Чан споделиха в Инстаграм снимки, на които се виждат трите им дъщерички, Аурелия

Кметът на София ни намигна с Иванчо

Кога българинът може всичко, знае художникът на "24 часа" Ивайло Нинов Васил Терзиев, кметът на София, демонстрира свежо чувство за хумор, обличайки тишъртка с култов виц на Малкия Иванчо

>