Кралица Камила и Дуа Липа си побъбриха на наградите "Букър" в Лондон

18.10.2022 12:44
Дуа Липа и кралица Камила Снимка: Twitter/@ET Canada
Дуа Липа и кралица Камила Снимка: Twitter/@UK News Briefly
Дуа Липа и кралица Камила Снимка: Twitter/@Sapphire

Кралица Камила се срещна с музикални кралски особи, коментира "People" оживения разговор между нея и певицата Дуа Липа.

75-годишната кралица консорт беше важен гост на церемонията на наградата "Букър" в Лондон в понеделник вечер.

Тя връчи тазгодишния приз за художествена литература след прием и вечеря, на писателя от Шри Ланка Шехан Карунатилака за "Седемте луни на Маали Алмейда".

Отличието се присъжда всяка година за най-добър роман, написан на английски и публикуван в Обединеното кралство или Ирландия. Победителят получава $56 750 и влиянието, което наградата дава.

Тържествата по връчването на наградата "Букър" се провеждат на живо за първи път от три години, а Камила връчи голямата награда за седми път, информира dir.bg.

Пристигайки с усмивка в "Roundhouse", известно място за изкуства, кралица Камила поздрави организаторите, автори, съдиите на конкурса и изпълнителите - включително актуалната певица Дуа Липа. 

Двете жени проведоха оживен разговор, вероятно свързан с любовта им към грамотността и книгите. Грамотността отдавна е ключов приоритет в обществената работа на кралица Камила, а 27-годишната поп звезда изнесе реч за това как любовта към литературата е вдъхновила успеха й на сцената. Певицата каза, че четенето й е помогнало в "забързаните времена" и че то прави хората да се чувстват "забелязани". 

Други от Новина в снимка

Васко Василев се срещна с крал Чарлз III

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев се срещна лично с крал Чарлз III в Кралската опера „Ковънт гардън". Това сподели самият той в своя фейбук профил

Кибици люпят семки на "Витошка" в столицата, коментират как шофьорите паркират назад

Екстравагантен флашмоб предизвика новата организация на движение на столичните булеварди "Патриарх Евтимий" и "Витоша", част от която е въвеждането на косо паркиране назад по "Витошка"

Гледките на 4-те сезона: Водопад "Врачанска Скакля"

Ивайло Тодоров ни изпраща кадър на водопад "Врачанска Скакля", заснет на 10 май тази година. Снимката му вече е на страниците на "24 часа" и така участва в новия ни читателски фотоконкурс "Гледките

Марк Зукърбърг показа трите си дъщери (Снимка)

Марк Зукърбърг посрещна 40-ия си рожден ден в компанията на децата и съпругата си. По повода той и Присила Чан споделиха в Инстаграм снимки, на които се виждат трите им дъщерички, Аурелия

Кметът на София ни намигна с Иванчо

Кога българинът може всичко, знае художникът на "24 часа" Ивайло Нинов Васил Терзиев, кметът на София, демонстрира свежо чувство за хумор, обличайки тишъртка с култов виц на Малкия Иванчо

>