Крал Чарлз III разпродава състезателните коне на майка си

17.10.2022 01:01 Георги Банов
Крал Чарлз III СНИМКА: РОЙТЕРС

Крал Чарлз III продава 12 от състезателните коне, които наследи от майка си Елизабет II. Те ще бъдат пуснати на известния търг "Татерсалс" в Нюпорт. Елизабет имаше 37 коня в различни състезания тази година, което означава, че новият крал разкарва 1/3 от тях.

В списъка е Джъст Файн, който е трениран от сър Майкл Стоут и постигна първата победа за новия крал. Продава се и Love Affairs, последният победител за Елизабет в Гудууд, който спечели само два дни преди нейната смърт.

Близък източник до Чарлз твърди, че има идея да се намали развъждането на коне през следващите три години и в крайна сметка да спре да бъде търговска операция. "Кралската конюшня ще бъде в музея след три години. Това ще е голям срам", твърди той.

Чарлз в момента има 60 състезателни коня и 38 кобили за разплод в Сандрингъм, където живее. Очакват се около 30 нови кончета през 2023 г., които със сигурност ще бъдат доста скъпи, защото ще са последните развъдени от Елизабет. Милиардери от Близкия Изток вече били готови да наддават за тях.

Друг източник потвърждава, че Чарлз смята да намали конюшнята, но допълва, че връзката на семейството с индустрията на конните надбягвания няма да бъде прекъсната.

"Желанието е да се продължи традицията и връзките с надбягването в Аскът, но не на толкова сериозно ниво, защото нейно величество наистина имаше огромна любов към конете", обяснява той.

Според него вече са продадени, като това било нормално за една конюшня.

Елизабет обикновено продаваше около 7 коня годишно, а сега бройката е значително по-голяма.

В събота кралицата-консорт Камила бе в Аскът, да с награди победителя в състезанието за приза на кралица Елизабет и гледа как кралският кон Кингс Лин бяха в група 1 при 33/1 шанс за победа.

Според някои източници точно Камилае получила задачата да се справи с наследството на коне, които са разпръснати по цялата страна.

Елизабет финансираше своите конюшни от собствения джоб и невинаги те излизаха на печелба. Миналата година бяпа прибрани 590 000 лири от награден фонд.

Тя също така притежаваше около 30 коня за обездка, като посмъртно спечели титлата "Кон на годината", като първото място бе присъдено на Фърст Рисивър.

През живота си Елизабет е спечелила около 10 милиона лири от наградни фондове в състезания. А всичко започва с двама треьори и около 20 жребци през 50-те години на миналия век.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>