„Лудогорец” иска в Европа и напролет

12.04.2021 17:21 Добромир Добрев

„Всички искат победа над ХИК. Тя би затвърдила добрата ни работа.” Това заяви старши треньорът на „Лудогорец” Анте Шимунджа на пресконференцията преди важния мач срещу финландците в Лига Европа. Успех на разградчани означава, че те със сигурност ще продължат в евротурнирите и през пролетта.

Възловият двубой от група „С” в турнира е в четвъртък от 22:00 часа на стадион „Хювефарма Арена”. Коефициенти за мача може да откриете на сайта efbet.com, а прякото излъчване ще бъде по bTV Action. „Лудогорец” излиза в добро настроение срещу ХИК (Хелзинки) след важната победа в efbet Лига с 2:1 над ЦСКА-София в понеделник. Шимунджа е категоричен, че 3 тежки мача в рамките на 7 дни не са напрежение, а привилегия.

„Големите отбори в Европа играят така. Това означава, че се справяме добре и вървим по правилния път. ХИК е добре организиран отбор. Нямаме нови сериозни контузии от последния ни мач. Това е добре. Всички играчи се чувстват добре физически и психически”, призна Шимунджа.

Футболистите на „Лудогорец”, които носят логото на efbet отпред на гърдите си, са считани за фаворити в домакинството си в четвъртък. Коефициентът за тяхна победа се равнява на 1.57*. Успех за гостите от Хелзинки е оценен на 5.80*, а равенството се котира на 4.40*.

„В последните два мача допуснахме голове след статични положения. Трябва да се защитаваме на ниво. Не сме доволни, че нямаме мач без допуснат гол, в последно време”,  предупреди Шимунджа. Ако считате, че тази негативна тенденция ще продължи и „Лудогорец” отново ще допусне поне един гол, ставката е 1.63*. Суха мрежа за „орлите” се предлага с коефициент 2.40* в платформата на efbet. С актив от 4 точки българският шампион за момента заема втора позиция в групата си зад „Бетис” (9 т.) и пред „Рома” (3 т.) и ХИК (1 т.). Единствената си точка до момента финландците спечелиха у дома именно срещу „Лудогорец” (1:1) преди седмица.

„Очаквам различен мач с ХИК. Ще играем на нормален терен, а не на изкуствена трева. Очакваме подкрепа от нашите фенове и се надявам да спечелим трите точки. Има два мача след това, трябва да вземем максимума”, заяви спортният директор на „орлите” Козмин Моци. Естествената тревна настилка може да помогне на по-техничните футболисти от Разград. Поне едно попадение за тях в двубоя се оценява с коефициент 1.14*, домакините да вкарат над 1.5 гола – 1.65*, над 2.5 гола – 3.00*, а над 3.5 гола – 6.40*. Фаворит за голмайстор по всяко време в мача е Матиас Тисера с коефициент 2.40*. Следват го Игор Тиаго (2.65*), Спас Делев (3.00*), Кирил Десподов (3.00*)  и Бернард Текпетей (3.30*).

От своя страна финландският съперник не спести ласкавите си думи към „Лудогорец”. Местната легенда Аки Рихилахти, който е изпълнителен директор на ХИК, заяви: „Ние не можем да се мерим по финанси с „Лудогорец”, който има 10 милиона евро бюджет за заплати и плаща над половин милион евро на най-добрите си играчи годишно в страна, където годишният данък е 8 процента. Във Финландия не можем да платим такива суми, защото имаме 40 процента данък. Познавам Лудогорец добре и това е добре управляван клуб”, коментира Рихилахти. Най-вероятният голмайстор за гостите от Хелзинки е сръбският нападател Боян Радулович с коефициент 4.60*. Главен съдия на срещата от Лига Европа ще бъде естонецът Кристо Тохвер, а ВАР съдия е италианецът Лука Пайрето. 41-годишният Кристо Тохвер вече е свирил мачове на българския шампион, като през миналия сезон той бе главен съдия при домакинската загуба на „орлите” от „Спортинг” (Брага) с 0:1. На 15 август 2019 година той ръководи победата на „Лудогорец” над „Дю Ню Сейнтс” с 4:0 като гост в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>