Отворените връзки - в началото на отношенията или при изтощен брак

09.10.2022 01:00 Димитър Мартинов
Ризата на пода" е новата рубрика на "24 часа" за секс. Тя е с автор Димитър Мартинов.

Поставете си няколко правила, преди да започнете такъв тип връзка

"Ризата на пода" е новата рубрика на "24 часа" за секс. Вдъхновена от популярната мъжка реплика за свалка "Ризата ми изглежда най-добре на пода в спалнята ти", в нея се поглежда към мъжката гледна точка. Тя ще излиза всяка събота с автор Димитър Мартинов.

До преди 20 години връзките бяха между двама души. Днес все по-често хората са в отворени отношения и се виждат и с други хора, без да го крият от половинките си. За да сте щастливи в такава връзка, има няколко правила, включително кога да почне.

Преди да вземете решението да попаднете в отворени отношения, трябва много добре да пресметнете, че това значи не само вие да имате чистата съвест да спите с други хора. Същата свобода ще има и вашата половинка, а мнозина не могат да преживеят такава мисъл. Затова, преди изобщо да повдигнете темата с партньорката си, първо решете дали сте способни да понесете, че и тя ще има сексуални контакти с хора, различни от вас.

Едва тогава говорете с нея. Дори инициативата да идва от вас, това не значи, че половинката ви ще се дръпне и ще откаже. Според сексолози най-вероятно е подобни отношения да проработят в началото на връзката, след като е минал екфектът от влюбването. Те са ефективни и при продължителен брак, когато вече няма никаква тръпка между партньорите, а подобно преживяване може да я върне. Все пак не се осланяйте само на това, защото може да се окаже, че вярата ви лежи на счупено стъкло.

“Аз съм омъжена отдавна, но имам извънбрачни отношения с жена и с мъж от три години насам. Съпругът ми също се среща с други хора. Всички сме много щастливи и спокойни, защото сме честни един с друг и взаимно уважаваме желанията си. Не се чувстваме виновни и не се налага да се извиняваме на никого, прекрасно е”, разказва Бети. И докато нейният опит се е увенчал с успех, той съвсем не е гарантиран.

“Имах отворена връзка, която продължи 5 години. Тогавашният ми приятел, с когото живеех, предложи отношенията ни да бъдат отворени”, обяснява Силвия. Тя приела, но нещата съвсем не се развили гладко. Приятелят ѝ я ревнувал страшно много. “Разказваше ми за преживяванията си с разни жени, повечето не бяха истина, но като че ли това не ме притесняваше. С времето тази връзка започна да ме прави нещастна. Един ден приятелят ми каза, че не може да се примири с идеята, че спя с други мъже, и се разделихме”, разказва тя.

За мнозина пък успехът на отворените отношения е в това да покажат, че животът с безразборен секс не е толкова вълнуващ. Така те преоткриват половинката си. Такъв е случаят на Христо. “С жена ми станахме гаджета в училище. На 23 г. сключихме брак, а на 33 г. вече мислехме, че сме пропуснали всичко интересно от младостта си. Затова взехме решение да имаме отворен брак. Беше забавно, за пръв път имахме различни сексуални партньори. Малко преди да стане година, откакто бяхме в отворен брак, обаче се оказа, че вече не ни е интересно. С тези хора, колкото и да беше бройката им, правехме само едно”, разказва мъжът. Затова с жена му отново се върнали към традиционния брак и вече 5-а година продължават да са интимни само един с друг.

При Петър и Мария пък има едно правило. Да не се виждат с хора от общия им приятелски кръг, а само с непознати. “Какво става между чаршафите ни, си е лично, затова не смятаме за нужно всички да знаят, че сме в такава връзка”, казва мъжът.

А сред основните правила на подобни отношения е и винаги да използвате предпазни средства. Все пак здравето ви е най-важно. Добре е да не ходите преди забавление на места, на които може да срещнете официалната си половинка. Да, тя знае, но пък демонстрации не са нужни.

Някои си поставят и друго условие - да има само случайни сексуални контакти, а не връзка. Така се избягвал рискът от влюбване и прекратяване на основните отношения. Но пък е валидно и обратното - човек в затворена връзка може да изпитва увлечение по колежка например. Той така може да се заблуди, че да зареже половинката си заради нещо, което се е оказало мимолетна тръпка.

А според мнозина най-важното е отворената връзка да ви кара да се чувствате добре с половинката си. Ако това не е така, то опитът ви да спасите връзката си е като опита на “Ювентус” да оправи халфовата си линия с ...Артур. Той няма отнемане на топката, слаб е в позиционирането, подава само настрани и назад, вместо да гради играта, и не умее да вкарва голове. Така че преценете дали отворените отношения ви карат да напредвате, или просто като Артур подавате настрани, което оставя отбора, който вие и половинката ви сте, на същото място...

Отворените отношения не са рядкост.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>