Проверяват бил ли е заплашван мъжът, открит мъртъв след 11 дни издирване край Пловдив

03.10.2022 10:15 Румен Златански
АНГЕЛ БАЙРАКТАРОВ

Няма следи от насилие над 80-годишния Ангел Байрактаров

Остра сърдечносъдова недостатъчност  е причината за смъртта на 80-годишния Ангел Байрактаров, чийто труп беше открит в местност край пловдивското село Моминско. Той бе намерен на 3 км от автомобила си 11 дни след изчезването му.

Това съобщи за “24 часа” районният прокурор Атанас Илиев, позовавайки се на данните от съдебномедицинската експертиза. Разследването продължава, но няма данни за упражнено насилие над възрастния мъж, поясни той.

По-рано дъщерята на Байрактаров съобщи в социалните мрежи, че е имало заплахи за живота му. “В понеделник ще разпоредя проверка, за да установим дали са получавани в прокуратурата сигнали за заплахи към Ангел Байрактаров”, заяви прокурор Илиев.

На 19 септември от полицията обявиха, че  Байрактаров  е изчезнал и се издирва.  Последната връзка с Ангел била на 17 септември. Дъщеря му Настя се чула с него около 19 ч. Баща ѝ се оплакал, че не може да открие мостчето, което го извежда на главния път.

“Звучеше много тревожно”, заяви тогава Настя. Преди това в района е имало буря. Тя се качила на такси и тръгнала да го търси, но без резултат.

На следващия ден  близките му намериха колата му край село Моминско. Автомобилът бил празен,  на отъпкан път вдясно от главния.  В издирването на Байрактаров се включили и доброволци и полицаи, но не намерили нищо.

На 29 септември  Настя съобщи в социалните мрежи за смъртта му. “Полицията откри трупа на 3 км от колата. В район, който беше претърсван многократно от доброволчески отряди, кучета и водолази. Намерен е на 11-ия ден”, поясни тя.

Тогава добави, че  към баща ѝ е отправена заплаха за смърт от човек, който е правил това в течение на 15 г. и срещу него са подадени стотици жалби в прокуратурата, но не са взети никакви мерки. Същото лице е нанесло жесток побой на Ангел преди няколко месеца  и се заканило, че ще го унищожи. Според нея нападателят на баща ѝ е бил с чувство на безнаказаност заради бездействието на държавните органи.

“Моят адвокат ми забрани всякакви медийни изяви, докато тече досъдебното производство”, заяви Байрактарова на молба на репортер от “24 часа” да разкрие подробности. Жената се надява истината да излезе наяве.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>