Сестрата и зетят на Джорджа Мелони са най-близките ѝ съветници

01.10.2022 19:49 Виолина Христова, Рим
Мелони е родена през 1977 г. в римския квартал “Гарбатела”.
Джорджа Мелони с мъжа до нея в живота Андреа Джамбруно
Джорджа и Ариана с майка им Анна
Двете сестри Мелони СНИМКИ: ФЕЙСБУК НА ДЖОРДЖА МЕЛОНИ
Зетят на Мелони Франческо Лолобриджида е нейната дясна ръка.

За първи път Италия ще има “първи джентълмен” в премиерския дворец

Досега Италия никога не е имала “първи джентълмен” по време на официални държавни визити, но ако се наложи, в бъдеще в тази роля ще влезе 41-годишният журналист Андреа Джамбруно. Той живее на семейни начала с Джорджа Мелони, за която никой не поставя под съмнение, че ще бъде новият премиер на Италия. Работещият в тв компанията “Медиасет” на Силвио Берлускони журналист и автор на предавания е бащата на 6-годишната дъщеря на Мелони-Джиневра, която родителите ѝ наричат Джиджи.

Джорджа и Андреа се запознават преди 9 години, когато тя отива за участие в тв предаването “Пета колона”. Лидерката на “Италиански братя” идва след дълъг работен ден и умира от глад, затова нахапва банана, който ѝ подават, за да не припадне. Точно в този момент обаче я викат за директно включване и тя го бута в ръцете на Андреа, мислейки, че е асистент на продукцията. Журналистът остава запленен както от външния вид, така и от интелигентността на Джорджа.

“Тя е женствена посвоему, с една особена чувствителност и нежност”, признава пред в. “Кориере дела сера” Джамбруно. “Не е робот. Сама е постигнала всичко с изключителни трудности още от детството си, израснала е без баща. Реализирала е нещо невъзможно, като се има предвид откъде е тръгнала. Тя е

прототипът на италианката, която харесваме

– тръгнала от нулата и постигнала много”, разказва Андреа.

Мелони е твърдо за традиционното семейство и както самата тя заяви на митинг на испанската дясна партия “Вокс”, е против LGBT лобитата. Въпреки че имат дъщеря, Джорджа и Андреа не са женени  и нямат подобни намерения.  Няма и да се местят да живеят в премиерския дворец “Киджи”.

“Сега не е време да мислим за сватба, има други по-важни неща”, твърди Джамбруно. Той казва за жената до себе си, че е човек, който цени високо онези, които са я подкрепили. Затова и на пресконференцията след победата на изборите Джорджа изпраща своите близки сътрудници, а не отива тя да обере овациите. Вместо това разпуска на тренировка с личния си треньор Фабрицио и се посвещава на детето си.

Дясна ръка на Джорджа и неин най-близък съветник е зет ѝ – 50-годишният Франческо Лолобриджида. Както подсказва фамилията му, той се родее с прочутата кинозвезда Джина Лолобриджида. Депутатът Франческо Лолобриджида, който досега оглавяваше групата на “Италиански братя” в Долната камара, се спряга за бъдещ министър – най-вероятно на транспорта. Кариерата му в политиката обаче не се дължи на факта, че е женен за две години по-голямата сестра на Джорджа - Ариана, от която има две дъщери, на 13 и 14 г. На практика Франческо, Ариана и Джорджа се занимават активно с политика от съвсем млади.  Франческо Лолобриджида, когото заради хубостта му навремето оприличават на герой от сериала “Дързост и красота”,  става гадже на Ариана през 2000 г. Тогава тя е 20-годишна, а Джорджа – на 18. Оттогава Франческо, когото близките му наричат Лоло, извървява дълъг път в политиката - става общински съветник в Рим, после шеф на младежкото движение  в провинция Рим, областен съветник, депутат.

Открай време традиционните неделни обеди в семейството на Мелони и Лолобриджида са като събрание, на което се решава партийната линия. Във вземането на решения участва и Ариана, “другата Мелони”, както я наричат, тъй като и тя се занимава с политика от малка. За разлика от Джорджа, с която казва, че са като в симбиоза и че “е по-хубавата и по-смелата”,

Ариана не обича да стои на преден план

Притеснява се, когато трябва да се изказва. Затова  е винаги няколко крачки зад известната си сестра. Израсналите от малки без баща момичета още си говорят на “кодов” език с думи, измислени от тях в детството им, за да не ги разбира никой. От 20 години Ариана е на непостоянен договор като съветник в партийните групи в областния съвет на Лацио. В момента получава месечна заплата от 2000 евро.

Ариана е със 7 см по-висока от сестра си, но има абсолютно същия глас като нея, смее се и жестикулира по идентичен начин. Това поразява всички, които ги слушат и гледат заедно. Разбира се, Ариана не е пропускала в миналото да си прави и шегички с този факт. “Понякога съм се обаждала по телефона и съм казвала: “Ало, Джорджа Мелони се обажда”, и всички са вярвали”.

Ариана казва за сестра си, че е човек, който завладява всеки, че се интересува от живота на другите, че умее да слуша хората.

Двете сестри са неразделни и сега. Джорджа се допитва за всичко до Ариана, която я познава във всички възможни ситуации, винаги е до нея и е нейно рамо, когато се чувства слаба. Другата отправна точка в живота на бъдещата премиерка е майка ѝ Анна Параторе, която задължително чува по телефона поне един път на ден. Тя остава сама с двете си деца на 1 и 3 години, след като мъжът ѝ я изоставя и заминава за Карибите.

Неотдавна Джорджа Мелони публикува в профила си във фейсбук снимка със сестра си и майка си, на която се вижда ясно как Анна е жена с наднормено тегло. “Това е мама, човекът, на когото дължа всичко. Страда от наднормено тегло, откакто като млада изпада в депресия, защото остава без работа и трябва сама да отглежда двете си деца. Има проблеми с метаболизма, който е много бавен и от който страдах и аз като момиче. Как се справих ли? Със спорт. От дни чувам, че казват, че съм наричала пълните хора с отклонения.

Някой наистина ли си мисли, че бих нарекла майка си човек с отклонения

или самата себе си, която се бори с този проблем цял живот и която познава прекрасно трудностите и рисковете? Темата, която се опитах да повдигна, е  дали трябва да игнорираме, или да говорим за нарушенията в хранителните навици?”, писа Мелони.

Ариана също разказва с обич за майка си: “Не Джорджа, а майка ми е истинският гений в нашата къща. На 69 г. тя е в състояние да говори за всичко, и за теорията за черните дупки на Стивън Хокинг”, споделя Ариана Мелони пред в. “Фольо”. Според нея майка им е написала 140 романа на романтична тематика.

“Тя пишеше, докато ние спяхме като малки. Подписваше романите си с псевдонима Йози Бел. Ако беше в Америка, щеше да бъде богата и известна.” Издателската къща, публикуваща романите ѝ, обаче фалира, затова Ариана е принудена да прекъсне училище и да започне работа. Като млада Джорджа също работи какво ли не, включително и като детегледачка. Днес тя не се срамува да говори за всичко, през което е минала.

Под една от снимките си във фейсбук Мелони е цитирала думите на Ганди “Първо те игнорират, после ти се присмиват, след това се борят с теб. После побеждаваш”.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>