Вижте как Лизо свири на 200-годишна кристална флейта (Видео)

29.09.2022 13:11
КАДЪР: Туитър/@lizzo

Американската звезда Лизо удиви феновете си по време на концерт във Вашингтон, като свири на 200-годишна кристална флейта, притежавана от четвъртия президент на САЩ Джеймс Мадисън, съобщи Би Би Си.

Певицата, която се е обучавала и за флейтист, получи разрешение от Библиотеката на Конгреса на САЩ да използва инструмента, който бе донесен на сцената с полицейски ескорт.

"Все едно свириш на чаша за вино", каза тя, разглеждайки флейтата.

След това Лизо изсвири няколко ноти, като едновременно с това разтърси долната част на тялото си.

"Току-що … свирих на флейта, притежавана от Джеймс Мадисън от 1800 г.!", сияеше тя, след което върна музикалния инструмент на служител, който го прибра обратно в кутията.

Публикувайки видеоклип в собствените си канали в социалните медии, израсналата в Хюстън певица каза на феновете си: "Никой никога не е чувал как звучи... сега го чувате".

Говорител на Библиотеката на Конгреса каза пред Би Би Си, че флейтата може да е използвана публично при редки и специални поводи в миналото, най-вероятно по времето на Джеймс Мадисън. Той е четвъртият американски президент, чието управление е в периода между 1809 г. и 1817 г. Мадисън е сред авторите на конституцията на САЩ, предаде БТА.

След историческия концерт на певицата във Вашингтон, от Библиотеката на Конгреса написаха в Туитър, че музикалният инструмент е бил върнат безопасно.

Носителката на награда "Грами" Лизо в момента е турне в САЩ, за да представи четвъртия си албум "Special", от който е хитът "About Damn Time".

Други от Новина в снимка

Фотозагадка: Кого награждава Румен Радев? Той лети и на крилете на славата

Кого награждава Румен Радев? Жокер: Той лети професионално не само в небесата, но и на крилете на славата, защото е една от най-големите рок звезди. Кадърът е от фотоархива на "24 часа"

Ивет Лалова качи снимка с бебето: Не бих заменила това за нищо на света

Ивет Лалова качи снимка със сина си Тиаго и благодари на всички за добрите пожелания.  "Животът ми в момента. Не бих заменила това за нищо на света", пише лекоатлетката под снимката

Димитър Бербатов с кучето в парка на Великден

Слънчева разходка на Великден с любимото куче направи Димитър  Бербатов. Българската звезда на световния футбол използва хубавото време за приятно прекарване в парка в центъра на София

Златка Райкова показа малкия Карен на рождения му ден (Снимки)

Златка Райкова показа малкия Карен на първия му рожден ден. Тя  публикува снимки в социалните си мрежи с детето и тортата. Малкият Карен носи името на баща си

Цветана Пиронкова показа яйцата за Великден (Снимки)

Цветана Пиронкова боядиса яйцата за Великден в компанията на майка си- Радосвета. "Традиционно боядисваме великденските яйца в градината на мама.  Пролетно е, зелено, ароматно и весело

>