Шокиращо убийство обърква семейни отношения в театър “София”

28.09.2022 22:45 Димитър Стайков
Актьорите Дария Симеонова и Пламен Манасиев в постановката "Невинно малко убийство"
Неда Спасова, Дария Симеонова и Пламен Манасиев в сцена от представлението "Невинно малко убийство"

Театър “София” стартира новия си сезон като турист, или както каза директорът Ириней Константинов – сезон “Без дом”.

Докато изтърпява грандиозния си ремонт, трупата ще показва представленията си на различни сцени. Началото е с преместването на 500 метра в малката уличка “Върбица”, в салона на тъй нареченото “Театро” от помпозната сграда на бившия Дом на българо-съветската дружба.

Не знам дали гостуването в студеното здание, пълно с тържествен мрамор, не допринесе за изнервената атмосфера на сцената.

Режисьорката Надя Панчева допуска истерични отигравания между тримата герои, замесени в престъпление, и коментари за семейните отношения, представени във френската пиеса “Невинно малко убийство” на Жан-Пиер Мартинез.

Противоречивата информация от заглавието свидетелства за игровите капани в историята между семейната двойка (Дария Симеонова и Пламен Манасиев) и тяхната приятелка (Неда Спасова). И наистина не всичко заявено и изговорено се оказва истина.

Френският автор, който се рекламира с 400 постановки всяка година по света, проследява докъде може да стигне една зловеща шега. 

Актьорите са главният виновник да се изгледа представлението. Изборът им е шестица от тотото. Дария изтърпя любовно разочарование в сериала “Мен не ме мислете”, а Неда продължава да се движи между гангстери и ченгета в “Братя”. И двата сериала са в букета от зрителски интерес през есента.

Пламен Манасиев, основна фигура в екипа на театър “София”, е двигател на недоразуменията в сюжета на премиерната постановка, укротител на двете лъвици.

Режисьорката и да е искала, не е могла да удържа темперамента на Неда Спасова, която насища сцената с еротика, появявайки се по къси панталонки над голи красиви крака, докато печели ръкопляскания с изрядно изпълнени йога демонстрации.

Дария залага на силата си да води диалог с обвинения и оправдания, докато надвие опонента си.

Надявам се, че Мартинез, който изгледа премиерното представление, се е възхитил от актьорската му защита. Няма да е първият, нито последният европейски автор с това впечатление. Актьорите откриха сезона, наречен метафорично “Без дом”.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>