Александър Лазаров взе специална победа на Sofia Open

26.09.2022 21:18
Александър Лазаров вече има победа в основна схема на турнир от АТП. Снимка: LAP.BG

Александър Лазаров записа първата си победа в основна схема на Sofia Open! Националът на България за купа „Дейвис“ се наложи 7:5, 6:3 над Иржи Лехечка (Чехия, №74 в ранглистата) в среща от първия кръг в „Арена Армеец“. За Лазаров това е първи успех над тенисист от топ 100 на ранглистата, както и първи успех в основна схема на турнир от календара на АТП.

Българинът започна страхотно двубоя и успя да пробие за преднина 3:1, но Лехечка отговори светкавично и изравни за 3:3. В 12-ия гейм Лазаров нанесе нов удар, който беше с цената на сета – 7:5. Хванал вълната с емоции, Лазаров увеличи серията последователни геймове на 5, повеждайки с 3:0 във втората част. От тук до края той не допусна колебания и заслужи най-голямата победа в кариерата си до момента.

„Чакам тази победа от 2015-а година. Чувствам се удовлетворен, една голяма тежест ми падна от раменете най-накрая!“, каза Лазаров в интервюто на корта.

„Работих много за този момент. Най-накрая успях да контролирам емоциите си. В началото на годината загубих моите баба и дядо. Това ме накара да започна да работя здраво и да развия таланта, който имам. За съжаление, когато те си отидоха в началото на годината, аз не бях в България и не успях да го изживея така, както баща ми и майка ми. Мен ме удари след това. Осъзнах, че тези хора изведнъж ги няма. Че няма да ми гледат мачовете, да ме критикуват, особено дядо ми. Той беше един от най-скептично настроените хора, които познавам. Но и един от най-добрите хора, които съм виждал. С времето преживях загубата им. Радвам се, че днес успях да спечеля. За тях този корт беше много специален. Тази победа е за тях. Тя е и за всички хора, които ме подкрепят“, каза още Лазаров.

Той разкри също, че си е поставил за цел до края на годината да събере необходимия брой точки, за да се класира за откритото първенство на Австралия.

Съперникът на Алекс във втория кръг ще бъде Лоренцо Музети, който миналата година загуби на старта в София от Димитър Кузманов. „Тази година е различна, във форма е. Спечели АТП 500 турнир, след като победи настоящия №1 Карлито (Карлос Алкарас). Очаквам труден мач, надявам се да овладея емоциите“, сподели Лазаров.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>