Търси се треньор и за най-усешния ни волейболен отбор

26.09.2022 22:20
Националите с бронзовите медали в Монтесилвано Снимка: CEV

Волейболната федерация ще трябва да търси треньор и за най-успешната национална формация в последните години. Това стана ясно след спечелването на бронзовия медал от тима ни до 20 г. на европейското първенство в Италия.

Селекционерът Мартин Стоев, който през този век постигна най-големите успехи начело и на мъжете на България, обяви, че с победата над Белгия ангажиментът му е приключил.

Стоев се зае преди 4 г. с развитието на тази формация. Под негово ръководство обещаващите ни момчета играха в 9 полуфинала на големи форуми и събраха в колекцията си 8 медала. Върхът на тяхното представяне бе среброто от световното до 19 г. миналата година в Иран.

“Пиша този пост през сълзи! Благодаря на момчетата затова, че изградиха уникален колектив. Благодаря на щаба ми и всички близки до него. Благодаря на федерацията за прекрасните условия, подсигурени за отбора. Благодаря на българския народ, който беше зад нас”, гласи част от прочувственото послание на раздяла във фейсбука на Стоев, чийто договор изтече с края на европейското.

Заместникът му, който трябва да избере федерацията, ще води отбора на световното до 21 г. догодина, за което сме кандидат за домакин.

Веднага след като стана ясно, че Николай Желязков няма да продължи да води мъжкия тим на България, за основен фаворит за поста бе посочен Стоев. Бързо обаче стана ясно, че на този етап това не стои на дневен ред за него.

Има вариант специалистът да продължи кариерата си в чужбина.

Утре управителният съвет на федерацията ни се събира, за да бъде разгледан списък с максимум 3 варианта за нов национален селекционер на мъжете. След разискванията предстоят разговори със самите кандидати.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>