Преди Катар Бекенбауер приема само един журналист във вилата си - Стоичков

26.09.2022 23:00
Христина Стоичкова говори с бившия вицепрезидент на “Барселона” Емилио Раузау Перес преди представянето, а отзад баща и дискутира електрическите автомобили.

Христина, едната от дъщерите на Камата, влиза в енергийния бизнес заедно с испански гигант с оборот 1,4 милиарда евро и мениджъра на Ицо Хосе Мария Мингея

Великият Кайзер - Франц Бекенбауер, ще направи изключение за журналист, но единствено заради това, че неговото име е Христо Стоичков.

Великият германец, един от малкото ставали световни шампиони и като играч, и като треньор, ще приеме Камата, който продължава с обиколките си преди световното в Катар. Срещата ще е във вилата, където немецът живее.

“Ще имам интервю и с Платини. Правя 100 преди световното и ги приключвам”, коментира Стоичков, който работи за американската телевизия TUDN, която е насочена към испаноговорещите в САЩ. От години Стоичков е най-добрият коментатор на този канал.
Камата се появи на представянето на най-новия играч на енергийния пазар “Фактор Енерджи България”. Фирмата е регистрирана на 3 декември миналата година. 51% от нейния капитал от 10 000 лева държи испанската “Фактор Енерхия СА”, която е с оборот от над 1 милиард евро. Тя бе представена от собственика си Емилио Раузау Перес, бивш вицепрезидент на “Барселона” - откъдето и връзката му със семейството на Стоичков. 24% от компанията са в ръцете на “Гимера ООД”, еднолична собственост на мениджъра на Камата Хосе Мария Мингея и се управлява от Силвия Кристина Мингея Пиментал.

В миналото тази фирма е била съсобственост на Мингея и Лъчезар Танев, но испанецът вече е едноличен собственик. 15% от капитала са в ръцете на дъщерята на Камата - Христина Стоичкова, а последните 10 са в испанеца Карлос Писано Сагара.
Амбицията е да се предлагат решения за фирми и граждани за зелена енергия, като ще се инвестира в соларни паркове и индивидуални системи.

Плановете на компанията у нас са да развие бизнес модел, който е доказан в Испания и Мексико, базиращ се на това да се подобрят условията и цената на база възобновяема енергия.

“При сегашните цени на електрическата енергия, които са високи, ако разполагаш със соларни панели за възобновяема енергия, киловатите, които тя произвежда, струват 0. Единствените разходи са вложенията за изграждане на инсталацията.
Свързваме производството на тези инсталации и с производството на електрически автомобили”, обясни Емилио Раузау. 

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>