Димитър Любенов, който уби Лорен Пети, с 29 фиша за превишена скорост (Обзор)

25.09.2022 22:00 Димитър Мартинов
Катастрофата, при която Любенов уби Пети, стана в неделя сутринта. СНИМКА: НОВА ТВ

Бизнесменът Димитър Любенов в 4,05 часа в неделя сутринта удря със своето “Порше Панамера” форд, в който на задната седалка се вози френско семейство.

Преди два часа чужденците са тръгнали от своята почивка в Банско, за да се върнат в родината си. Зад волана бил служител на хотела, в който Брижит Лабиш и Лорен Пети са отседнали. Малкият “Форд Фокус” се движел по околовръстното в посока летище София, откъдето в 7,30 ч излитал самолетът им за Париж.

В района на “Ринг мол” обаче поршето на 39-годишния Любенов се включило от локалното. Очевидци твърдят, че шофьорът управлявал скъпия си автомобил агресивно и ги подминал с над 200 км/ч. На локалното не се огледал и се ударил странично в задната врата форда. Сблъсъкът бил толкова силен, че автомобилът с чужденците се обърнал по таван.

Инцидентът станал пред линейка, която веднага спряла. Любенов, който нямал травми, излязъл от колата си и според очевидци се държал нагло.

Възмутен от агресивното поведение на шофьора, човек от спрелите край удара коли обясни пред “24 часа”, че когато го попитали как може да кара така и да убие човек, той попитал: Какво ви пука за някакви французи, вие българи ли сте?.

Биляна Борисова, също станала свидетелка на поведението на Любенов, коментира във фейсбук: Софийският пияндурник говореше по телефона, цитирам: “Ударих една кола, панамерата е на кайма!”, казал Любенов на свой приятел, с когото разговарял по мобилния телефон. Тогава Борисова и нейните приятели влезли в спор с шофьора от поршето, който отново избил словесно на псевдопатриотизъм по адрес на ударените французи.

През това време шофьорът на форда опитвал да извади от колата двойката пострадали чужденци.

Когато полицаите пристигнали, Любенов първо отказал да бъде тестван с дрегер за алкохол и дрога. Все пак по-късно дал кръвна проба във ВМА. По това време пожарникари срязали форда и измъкнали Лабиш и Пети. Бърза помощ само констатирала смъртта на 64-годишния мъж.

Шофьорът на малкия форд е със съмнения за комоцио и е във ВМА, а Лабиш е закарана в противошоковата зала на “Св. Анна” със счупен прешлен и фрактури на таза.

Засега няма данни с колко точно километра в час е карал Любенов.

“При всички положения спортният автомобил не се е движел с разрешената скорост 80 км/час”, заяви инспектор Слави Лазов от Пътна полиция. За да се установи скоростта, е назначена комплексна автотехническа експертиза.

Любенов е собственик на две фирми за внос на коли и пречистване на отпадни води. Той има 29 фиша, повечето за превишена скорост, половината не са били платени и са на стойност 1950 лв.

Шофьорът на форда има 5 глоби, като всичките са платени.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>