Ето емоционалните реакции на фамилия Федерер след последния му мач (Видео)

24.09.2022 22:22
Мирка целува разплакания Роджър след мача. Снимки: Ройтерс
Мирка, близначките Шарлийн и Мила и майката на Роджър - Линет, едва сдържат сълзите си.

Великият Роджър Федерер получи, както сам призна, мечтана раздяла с тениса пред 20 000 зрители в зала "О2 Арена" в Лондон.

След мача си на двойки от турнира "Лейвър къп" в тандем с големия си съперник и приятел Рафаел Надал 41-годишният швейцарец се разчуства много силно.

Емоционалният връх в изказването му дойде, когато Роджър обясни, че неговата съпруга Мирка е можела да го спре преди много, много време, но не го е направила.

"Остави ме, позволи ми да продължа да играя. Това е невероятно. Благодаря ти", обърна се Федерер към 44-годишната си половинка в живота.

След официалната част Роджър бе дълго успокояван от Мирка. Последваха силни прегръдки с децата им - двете двойки близнаци Шарлийн и Мила и Лео и Ленарт, съответно на по 13 и 8 г.

"Казах им да не плачат, защото аз съм щастлив", сподели носителят на 20 титли от "Големият шлем".

В обятията на Фередер попаднаха и родителите му Линет и Роберт.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>