"Ботев" (Пловдив) вкара седем голa на "Марица" в контрола

24.09.2022 19:05 24 часа Пловдив онлайн
Футболистите на "Ботев" (Пловдив) се радват след поредния гол във вратата на "Марица".

"Ботев" (Пловдив) разгроми със 7:0 съгражданите си от  "Марица" в контролна среща. Спарингът се игра стадиона на "канарчетата" в  Коматево.

Преди мача "жълто-черните" честитиха на маричани 101 години от основаването на клуба им, като подариха фланелка на президента им Христо Христов.

В 10-ата минута Антоан Бароан откри резултата от дузпа, а в 14-ата минута нападателят пропусна след отлично центриране на Мохамед Брахими. Последваха два опасни удара на Мохамед Брахими, като при първия шутът бе блокиран, а вторият бе спасен от стража.

В 24-ата минута Димитър Тонев изправи публиката на крака, след като с удар от 25 метра прати топката под напречната греда за 2:0. В следващите минути далечни удари на Джеймс Етоо и Николай Минков минаха на сантиметри над гредата.

В 40-ата минута Джеймс Етоо пусна брилянтен пас към Антоан Бароан, който докосна леко топката и тя влетя във вратата за 3:0. В 44-ата минута Джеймс Етоо продължи отличните си изяви, вкарвайки гол-шедьовър с удар от 20 метра, като попадението бе копие на гола на Тонев.

След почивката ботевистите добавиха нови три гола на сметката си. В 50-ата минута центриране отдясно прати топката в Димитър Тонев, който овладя и с премерен удар покачи на 5:0.

5 минути по-късно Емануел Току пусна към Антоан Бароан, който от движение оформи своя хеттрик. Последваха няколко много добри изяви на Хидайет Ханкич, който със спасяванията си запази мрежата си суха.

Крайният резултат бе оформен в 75-ата минута, когато Монир Ал Бадарин остана очи в очи с вратаря и с удар в далечния ъгъл се разписа за 7:0.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>