България излиза за първа победа в Лигата на нациите

21.09.2020 10:17 Добромир Добрев

Отново е време за футболни сблъсъци на национално ниво. Тази и следващата седмица се завръщат мачовете от турнира Лига на нациите. Българският национален отбор ще се опита да спечели първа победа в настоящето издание на надпреварата. До момента „лъвовете“ имат три равенства и едно поражение в група 4 на Лига „С“, а слабите резултати костваха поста на бившия вече селекционер Ясен Петров.

Сега българският отбор излиза изцяло преобразен. Новият селекционер – сърбинът Младен Кръстаич, подмлади тотално състава. Средната възраст на избраниците на специалиста е едва 22,3 години. Най-младият в българския отбор е нападателят на младежкия тим на „Интер“ Никола Илиев, който през това лято навърши 18 години. Цели 8 играчи може да изиграят първия си мач с националната фланелка.

Кръстаич ще направи своя дебют в петък срещу аутсайдера Гибралтар, с който завършихме 1:1 в първата среща. Водещият букмейкър efbet дава огромна предимство за нашия състав. Коефициентът за победа на „трикольорите“ е 1.10*, шансовете за това гибралтарците да се доберат до ново равенство са оценени на 10.00*, а сензационна тяхна победа – на 28.00*. Фаворит за голмайстор по всяко време е Радослав Кирилов с коефициент 1.99*, следван от Марин Петков, Георги Русев и Мартин Минчев.

Селекцията на Гибралтар е със средна възраст 27,4 години. Гостите пристигат за мача в Разград без обещаващия си млад нападател ТиДжей де Бар. 22-годишният футболист, собственост на английския „Уикъмб Уондърърс“, е с контузия. Уругвайският селекционер на съперника Хулио Рибас е включил в групата за мачовете с България и Грузия опитния 34-годишен халф Лиъм Уокър, вкарал гола в нашата врата през юни. Повикан е и 17-годишният гибралтарски талант Никълъс Посо, който носи фланелката на юношите на „Кадис“. Вратарят Дейли Колейг, който през миналия сезон пазеше за „Гленторан“ (Северна Ирландия), ще застане под рамката и срещу България, но вече като футболист на местния „Линкълн Ред Импс“. Според efbet фаворит за голмайстор от състава на гостите е Рийс Стич от петодивизионния английски „Строубридж“ с коефициент 9.00*.

В понеделник България гостува на Северна Македония, докато Гибралтар е домакин на Грузия.

Голямото дерби в Лигата на нациите тази седмица противопоставя Италия и Англия в своеобразно повторение на финала от последното европейско първенство. През миналото лято „скуадра адзура“ триумфира с титлата след изпълнение на дузпи. След това в първия мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите двата отбора завършиха 0:0. „Трите лъва“ все още нямат победа в изиграните до момента 4 двубоя от група 3 на Лига „А“. Въпреки това, според efbet англичаните този път са фаворит за спечелване на дербито. Коефицентът за знак 2 е 2.60*, за знак Х – 3.25*, а победа за домакините от Италия се котира на 2.90*. Опитният Хари Кейн от Англия е фаворит за голмайстор по всяко време със ставка 3.00*, следван от италианския нападател Чиро Имобиле – 3.35*.

Роберто Манчини, селекционерът на европейския шампион Италия, се принуди да повика трима нови футболисти в разширения състав. Марко Верати си тръгна от лагера на италианците още в понеделник, а след него заради различни травми бяха освободени Лоренцо Пелегрини и Матео Политано. Манчини призова в представителния отбор Салваторе Еспозито от СПАЛ, който бе в групата на младежкия национален отбор до 21 години, както и Давиде Фратези от „Сасуоло“ и Маноло Габиадини от „Сампдория“.

Капитанът на „Ливърпул“ Джордан Хендерсън бе извикан по спешност в състава на националния отбор на Англия. Ветеранът ще трябва да замени халфа на „Манчестър Сити“ Калвин Филипс, който е контузен.

Повторение на предишния мач и ново нулево равенство между Италия и Англия efbet оценява с коефициент 8.80*

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>