Златните момичета: Искаме олимпийска титла

19.09.2022 12:45
Световните шампионки от новия ансамбъл на България по художествена гимнастика - София Иванова, Радина Томова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Женина Трашлиева (от ляво на дясно)! СНИМКИ: LAP.BG

Златните момичета с първи коментар след триумфа на Световното първенство по гимнастика. Целта на ансамбъла е олимпийското злато.

"Тази победа беше постигането на една малка мечта. Щастливи сме и сме още по-амбицирани да работим до Олимпиадата. Искаме олимпийска титла!”, каза пред NOVA Женина Трашлиева.

“Напрежение преди състезание винаги има. Много е отговорно да излезем пред родна публика”, призна Рейчъл Стоянов, която се занимава с художествена гимнастика от 4-годишна.

Момичетата споделиха, че успехите им се дължат и на личните отношения. “Успяхме да си станем доста близки за краткото време, което имахме в този състав. Много се сплотихме благодарение на лагерите, които имахме преди това състезание”, каза Трашлиева.

 “Искам да бъда олимпийска шампионка и искам да го постигнем заедно с ансамбъла. Знам, че ще успеем!”, категорична бе 16-годишната Радина Томова. 

Треньорите Весела Димитрова и Михаела Маевска споделят, че пътят е бил труден, но всички са много щастливи.

"Пътят беше доста сложен, тежък старт за тях след олимпийската титла. Всички очакваха да имаме много добър ансамбъл, а те работят заедно само от четири месеца.", сподели старши треньорът Весела Димитрова пред БНТ.

"В тях виждахме едни момичета, които много искат да успеят, виждахме желание и това ни помогна много. Момичетата от предишния ансамбъл идваха много често в залата и са говорили с тях. Беше едно надъхване", каза Михаела Маевска.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>