Стилияна Николова: Всичко ми се стори като един прекрасен сън

18.09.2022 16:51
Стилияна Николова СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

"Емоциите, разбира се, са невероятни. Много съм щастлива от резултатите на това Световно първенство. Успях да си почина добре след вчера. Отдъхнах си вече, защото си свърших работата. Спи се много спокойно след подобни резултати", заяви Стилияна Николова, след като спечели бронзов медал в многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика в София.

За 17-годишната ни грация това беше общо четвърти медал от шампионата у нас, като самата тя разкри, че се чувства много щастлива от постигнатото.

Николова допълни, че преживените емоции в зала "Арена Армеец" ѝ са се сторили като един прекрасен сън.

"През цялото състезание имаше напрежение и вълнение, така че се чувствах еднакво през всичките дни. Знаех че съм способна да стигна до медалите, ако си изиграя съчетанията така, както са ми заложени. Със свършената работа дойдоха и резултатите. Всичко ми се стори като един прекрасен сън. Разбира се, вярвам в чудеса, вярвам в моите цели и вярвам, че ще ги постигна", сподели българската грация пред БНТ.

Младата състезателка разкри, че основната ѝ цел в бъдеще е участие на Олимпийските игри в Париж през 2024 година, след като успехът ѝ вчера осигури на България квота за индивидуалната надпревара.

"За всеки един спортист основната цел е да стигне до Олимпиада, така че и аз се боря за това", каза Николова.

17-годишната грация сподели и как ѝ се е отразило отпадането поради заболяване на другата ни гимнастичка в отбора Боряна Калейн часове преди старта на шампионата.

"Целта ми за Световното първенство беше да си свърша моята работа. Даже и с отпадането на Буба, това си остана моята цел. Разбира се, много е тежко, когато трябва да играеш сам, но трябваше да се справя и с това", заяви Николова.

"Многобоят е най-тежкото нещо в нашия спорт, но ние се готвим постоянно за него. Тренираме упорито и смятам, че всички се справихме добре вчера. Всички в треньорския щаб са много доволни от мен и се радват, че успях да се преборя", заяви още Стилияна.

Младата ни гимнастичка разкри и какво я е посъветвала нейната майка Паулина Кръстева, която в кариерата си има две световни и една европейска титла като част от ансамбъла ни по художествена гимнастика

"Каза ми да се насладя на момента, да се забавлявам на терена и да си свърша работата, без да мисля за друго", сподели Стилияна Николова.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>