Обновяват спортна зала в Карлово с над 647 хил. лв.

09.09.2022 09:05 Никола Михайлов
Стадионът, който е част от спортен комплекс "Васил Левски". Снимка: Община Карлово

Парите са отпуснати от Министерството на младежта и спорта

Спортен комплекс "Васил Левски" в Карлово ще бъде обновен, като от обявената поръчка става ясно, че общината е предвидила за това 647 461,99 лв. с ДДС. Финансирането на проекта e по договор за подпомагане, сключен с Министерството на младежта и спорта на 13 декември миналата година. Строителните дейности ще трябва да бъдат изпълнени в срок между 60 и 120 календарни дни. Оферти от потенциални изпълнители могат да се подават до 24 септември.

В залата на комплекса ще бъде изградено ново междинно ниво с допълнителни обслужващи помещения. Планирано е то да включва административен кабинет, масажна зала за спотуващите, лекарски кабинет, пресцентър, стая за журналисти и кафене. Помещенията ще бъдат изградени по такъв начин, че да имат достъп до естествена светлина и вентилация. Междинният етаж ще бъде под нивото на прозорците, затова в проекта е заложено създаването на нови. 

На първия етаж ще бъдат оформени две треньорски стаи и склад. Планирана е нова шпакловка и пребоядисване на залата за тренировки, както и направата на цокъл от устойчив на удари материал. Ще бъде сменена и подовата настилка.

Под покрива на залата ще бъде поставена топлоизолация от минерална вата, а външната страна ще бъде санирана. Предвидено е дървената дограма да бъде премахната и на нейно място да се сложи алуминиева. Покривната конструкция и ламарина, улиците водосточните тръби и обшивките на стрехата също ще бъдат подновени.

Към съществуващата сграда ще се добави двуетажна пристройка, в която ще се поместят ново преддверие и съблекални с душове и тоалетни.

Изпълнителят ще трябва да изгради климатични, вентилационни и отоплителни инсталации на ток. Съблекалните, санитарните помещения и коридора ще се загряват от влагозащитни конвектори с вграден термостат. Трябва да бъдат подменени ВиК мрежата и осветителните тела.

Спортен комплекс "Васил Левски" включва терен за футбол с трибуни и спортна зала, които са построени през 1968 г. Към момента залата се ползва като тренировъчен център от клубове по борба, джудо и самбо. Налага се тя да бъде реконструирана и преустроена, понеже състоянието на сградата не отговаря на изискванията за провеждане на нормални тренировки.

От документите става ясно, че залата не разполага със съблекални, тоалетни и душове за трениращите. Съществуващото татами е разграфено единствено за борба, а освен това не отговаря като покритие и твърдост на нормативните изисквания. Стените са в окаяно състояние вследствие на течове от прозорците и покрива. Липсва отопление и вентилация, което води до образуването на мухъл и е невъзможно да се провеждат тренировки през зимата.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>