Две големи дербита приковават интереса този уикенд

02.12.2021 11:57 Добромир Добрев

Супер дербита от Италия и от Англия очакват с нетърпение футболните фенове този уикенд. Европейските първенства набират скорост и вече става ясно кой за какво ще се бори през кампанията.

Италианският шампион „Милан“ излиза в битка срещу градския си съперник „Интер“, а това гарантира истински спектакъл. Още повече, че и през тази година двата отбора не крият шампионските си амбиции. Те са близо до върха в класирането и със сигурност ще преследват първото място. „Интер“ е трети с точка по-малко от лидерите „Аталанта“ и „Рома“. „Милан“ пък е на точка зад „нерадзурите“ и към момента заема шестата позиция.

В часовете преди мача „Интер“ се подсили с Франческо Ачерби, който пристига от „Лацио“ под наем с опция за закупуване. Симоне Индзаги имаше желание да работи отново с бившия си играч и искаше да бъде привлечен още един централен защитник. Президентът на „нерадзурите“ Стивън Жанг първоначално блокира сделката, тъй като не искаше да увеличава бюджета за заплати, но в крайна сметка склони трансферът да бъде осъществен. „Милан“ от своя страна финализира два трансфера малко преди затварянето на трансферния пазар. „Росонерите“ привлякоха Сержиньо Дест от „Барселона“ и Астер Вранкс от „Волфсбург“. И двамата пристигат под наем с опция за закупуване.

В подобни дербита е трудно да се говори за изявен фаворит и все пак , така и по телевизия Макс Спорт 3.

Само ден по-късно в английската Висша лига един срещу друг излизат два от претендентите за титлата. В неделя от 18:30 часа „Манчестър Юнайтед“ е домакин на временния лидер „Арсенал“, който е без загубена точка от началото на сезона. В платформата на еfbet може да направите по всяко време на двубоя, който ще се излъчва и по Диема Спорт 2.

Новото попълнение на „Манчестър Юнайтед“ Антони е регистриран и ще бъде на разположение на мениджъра Тен Хаг за двубоя. Ектор Белерин пък разтрогна с „Арсенал“ и се завърна в „Барселона“.

И в това дерби коефициентите са почти изравнени и е трудно да се определи чии шансове за успех са по-големи. „Манчестър Юнайтед“ започна много трудно кампанията с 2 поредни загуби, но след това се поправи с 3 победи, едната от които срещу големия съперник „Ливърпул“. „Червените дяволи“ сломиха „Лестър“ като гости през седмицата и вече се изкачиха до петото място в таблицата, на 6 точки зад „Арсенал“, който е в серия пет от пет. Въпреки по-задната си позиция „Юнайтед“ е фаворит според efbet, като коефициентът за домакинска победа на „Олд Трафорд“ е 2.60*. Шансовете двубоят да завърши без победител са със ставка 3.65*, докато успех на „артилеристите“ е оценен на 2.75*. Дали ще видим голов спектакъл или тактическа битка? Двата отбора да си отбележат над 2.5 гола се оценява на 1.74*, а под 2.5 гола – 2.20*. След като трансферният прозорец на Острова затвори и Кристиано Роналдо остана на „Олд Трафорд“, именно 37-годишната суперзвезда е фаворит за голмайстор по всяко време в дербито, като коефициентът за това да се разпише е 2.45*. Следват го Габриел Жезус от „Арсенал“ - 2.65* и съотборникът му Едуард Нкетия – 2.90*. „Кристиано Роналдо ще играе голяма роля в следващите мачове. Каземиро е свикнал с друго първенство. Той е постигнал всичко, но сега е в друго първенство и трябва да му дадем време да се адаптира“, обяви Тен Хаг.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата .

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>