Нася Димитрова: Надявам се да се представим добре на световното

31.08.2022 19:40 Николай Маринов
Нася Димитрова Снимка: FIVB

Волейболистката от националния отбор Нася Димитрова даде интервю за официалния сайт на БФ Волейбол. Състезателката ни говори преди контролите в петък и събота срещу отбора на Полша. Димитрова коментира и как протича подготовката на отбора ни за световното първенство в Полша и Нидерландия.

"Още сме в началото на подготовката за световното. Направихме три контроли срещу изключително силния отбор на Италия. Видяхме нашите позитиви и слаби места. Все още има какво да изграждаме по време на подготовката. Сега ни предстоят две контроли срещу Полша и се надявам там също да се представим добре", сподели Нася Димитрова.

Състезателката от Ямбол не пропусна да проследи последния мач на мъжкия национален тим срещу Мексико в Катовице. Тя призна, че не може да намери причина за поражението на българите.

"Много ми е тежко да приема тази загуба. Очаквах повече от тях. Те са млади момчета, жадни за победи във всеки мач. Мислех, че ще покажат характер, лъвско лице. Предполагам, че имат проблеми в отбора, може би здравословни. Нямам представа. Но ми е тежко, че паднаха. Надявам се ние да се представим на добро ниво. Всяко от момичетата се стреми да постигне най-добрата си форма до началото на световното първенство", добави Димитрова.

Волейболистката беше попитана и за работата на момичетата с новия им треньор Лоренцо Мичели.

"С треньора Лоренцо Мичели се разбира добре. Приехме неговата философия. Има какво още да подобряваме според изискванията му. Надявам се усилията ни да допринесат за добър резултат на световното", завърши състезателката от Ямбол.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>