Дани Каназирева: Борисов ми предложи да бъда втора след него в Пловдив, но не искам да съм депутат

24.08.2022 16:55 Радко Паунов
Дани Каназирева.

Този парламент ще продължи само три месеца, убедена е тя

Започвам кампания за местния вот догодина

Бившата депутатка и областен управител Дани Каназирева току-що обяви, че се отказва от участие в изборите на втори октомври. Тя заяви , че й е било предложено не едно избираемо място, а от пловдивската организация на ГЕРБ твърдяха, че всъщност е щяла да бъде шеста. Ето как отговори тя пред "24 часа"

- Неизбираемото 6-о място в листата на ГЕРБ за Пловдив-град ли ви отказа от предизборната надпревара, г-жо Каназирева?
- Какво шесто място? Написала съм си позицията. Ако зависеше от Иван Тотев (градският лидер на ГЕРБ в Пловдив - б.а.) не на 6-о, а на 60-о място щях да съм.

- Преди ден казахте, че в София сте били уважавана и харесвана от колегите си. Защо така се получи?

- Аз говорих с Бойко Борисов и той ми предложи да бъда втора след него в Пловдив-град или водач в областта. Това е мое решение, което взех преди два месеца, а не сега и не е емоционално.

- Защо тогава вчера не го обявихте?
- Защото все пак дължа уважение и на Борисов, и на целия екип в София. И не можех да го взема еднолично, без да го обсъдя.

- Какво ще бъде политическото ви бъдеще?

- Имам работа в Пловдив. Моята цел са и местните избори. Продължавам контактите си с цялата парламентарна група. Току-що говорих с Десислава Атанасова.

- И тя какво ви каза?

- Че съм била на второ място в градската листа на Пловдив.

- Още вчера обаче изтече информация, че ви е предложено неизбираемото 6-о място и няма да сте водач на листата в Пловдив-област.

- Това са пълни глупости и несериозно.

- Не беше ли по-добре за вас да бъдете в парламента и оттам да се готвите за местните избори догодина?

- На три избора победих. Това напрежение, което е в парламента ми идва в повече.

- Да не би и в Пловдив-област да са искали друг водач, а не вас?

- Категорично не. Имах дори предложение да бъда водач и в друга областна листа, не в Пловдив. Но аз просто отказвам да бъда народен представител, защото този парламент ще продължи три месеца. Страната за съжаление е вкарана в спирала от избори. Хаосът е повсеместен. По никакъв начин не се чувствах полезна нито за Пловдив, нито за областта през тези месеци в парламента. Така и не свикнах и не приех София. Пътувах всеки ден и съм го приемала за нещо временно.

- Но бяхте оценена, изявявахте се от парламентарната трибуна. Защо давате заден?

- Оценявам доверието и благодаря. Получих голямо признание от колегите. Пак казвам, ако зависеше от Иван Тотев, нито щях да бъда областен управител, нито три пъти водач на листа. В тези интриги не искам да участвам.

- Тотев в крайна сметка не взе ли надмощие над вас?

- Моите решения от много години не се ръководят от Тотев. Не ме интересува.

- Какво ще правите до местните избори?

- Моята кампания винаги започва 6-8 месеца по-рано.

- А от коя партия ще се явите на тях?

- Чакайте малко. Сега говорим за парламентарни избори. Много е рано да говорим за местните.

Други от Пловдивски

Каква е истината за освобождението на Пловдив

Нелепо е да се твърди, че турците сами са напуснали града – напротив, готвели са пълното му опожаряване На днешния ден, вместо да спорим и сипем хули, е редно да отдадем почит  на онези

Областният управител на Пловдив: Когато даряваш, ти ставаш по-богат

Областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев пожела здраве, мир и просперитет на всички жители на региона по случай Коледа и Нова година. Той призова хората да даряват, защото така стават по-богати

Кирил Борисов: Брендо идва в България и си отива в зависимост от работата, която има

Брендо идва в България и си отива в зависимост от ситуацията, в която се намира, в зависимост от работата, която има. Това коментира журналистът от "24 часа" Кирил Борисов пред Нова тв

Зам.-кметът Стефан Стоянов си събра багажа - губи ли Пловдив без него?

Минава за един от най-образованите и интелигентни управници Той е човек с десни убеждения, макар да не е член на ГЕРБ След 12-годишно управление на европейските политики и образованието в Пловдив

Кандидатът за кмет на Пловдив от ПП-ДБ проф. Ивайло Старибратов: Приходите от данъци спадат, защото хората нямат доверие на управлението (видео)

Всички от моя род преди мен са дали нещо на града и смятам, че и аз мога да допринеса със своите сили да подредим собствения си дом Поддръжката на инфраструктурата – пътища, тротоари, озеленяване

>