Автобус с деца се обърна на магистрала “Тракия”, има тежко ранени (обновена, снимки, видео)

14.08.2022 20:38
Обърнатият автобус на АМ "Тракия" в района на Стара Загора. Снимки: Лидия Делирадева
Движението до мястото на катастрофата на АМ "Тракия" е силно затруднено.
Рейсът се е обърнал в канавката.
Преминаващи се опитват да помогнат на пострадалите деца.

Автобусът е сръбски, няма загинали, пострадали са 12 - 8 деца и 4 възрастни

На единия от пострадалите възрастни ще му бъде ампутиран крайник

Прегледани са 17 деца, някои са с леки охлузвания

Според свидетелка, пътувала в автобуса, са били 49, връщали са се от фолклорен фестивал на морето и са пътували към Белград

Автобус с деца от Сърбия се обърна в канавката на магистрала “Тракия”. Инцидентът стана около 20,10 ч на 216-ия км в посока София, недалеч от Стара Загора. Няма загинали. По-сериозно пострадалите са 12.

"24 часа" проследи информацията, постъпваща от различни източници, през последния час и половина.

Със сигурност няма загинали, коментираха от областната дирекция на МВР пред "24 часа". Има обаче сериозно ранени. Пострадал е шофьорът на автобуса.

Според зам.-главния секретар на МВР комисар Станимир Станев двама са по-тежко ранени - един възрастен и едно дете, а общо пострадалите са четирима възрастни и 8 деца.

На място са пристигнали екипи на полицията, на пожарната и на Спешна помощ, а много шофьори са спрели и помагат, за да бъдат извадени ранените хора от автобуса.

Автобусът се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени.

Обърнал се е на дясната си страна, откъм която са вратите.

От МВР съобщиха, че рейсът е влязъл в България на 7 август в 23 часа през Калотина, като тогава в него е имало 49 пътници.

Жена от Сърбия, която е била в автобуса, каза по Би Ти Ви, че са пътували на връщане от фолклорен фестивал на морето към Белград. Според нея вниманието на шофьора е било отвлечено от баща, който е искал да седне напред, защото не се е чувствал добре.

Има един тежко пострадал мъж, на когото ще му бъде ампутиран крайник, съобщи за Би Ти Ви директорът на болницата в Стара Загора, в която са откарани пострадали, проф. Йовчо Йовчев. 17 деца са приети в лечебното заведение, те са с повърхностни наранявания, 3 от тях са с по-тежки охлузвания. Най-малкото е 6-годишно, а най-голямото - на 17 години.

Първоначално бе съобщено, че травмите са главно счупени крайници.

Автомагистрала "Тракия" се затваря в посока София, за да се осигури възможност на спасителните екипи да стигнат до автобуса. Преди малко движението бе пуснато и се извършва с ниска скорост край катастрофата.

В рейса вероятно е имало 48 души, стана ясно от разказа на очевидеца Теодор пред Нова телевизия. Според него шофьорът е бил проверен с дрегер от полицията.

Автобусът е тръгнал леко надясно и е паднал в канавката, гласят разказите на очевидци.

Асфалтът е бил мокър заради излeлия се малко преди катастрофата проливен дъжд.

Разследващите оглеждат автобуса, засега не се ангажират да посочват възможни причини за катастрофата.

На мястото са останали трима от възрастните пътници, които са прегледани, не са пострадали и са там по свое желание.

Очаквайте подробности!

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>