Тодор Скримов под въпрос за световното първенство

14.08.2022 17:35
Тодор Скримов изпълнява начален удар по време на световнот опървенство през 2018 г. СНИМКА: LAP.BG
Николай Желязков

Една от звездите на България - Тодор Скримов, може да пропусне предстоящото световно първенство по волейбол. Това разкри селекционерът Николай Желязков след контролите със Сърбия. Желязков все пак има надежда, че състоянието на Скримов ще е такова, че да му позволи да помогне в шампионата на планетата.

"Имах възможността да използвам всички състезатели с изключение на Тодор Скримов. Той има проблем с крака и ще му се направи ядрено-магнитен резонанс. Дано травмата не е тежка и Тошко да участва на световното първенство", заяви Желязков.

Националният отбор на България по волейбол за мъже загуби един мач и завърши наравно във втори срещу Сърбия. Срещите бяха част от подготовката за световното първенство в Полша и Словения, което стартира на 26 август.

„Бяха много важни и полезни мачове", коментира Николай Желязков. 

"Отстъпваме в изпълнението на начален удар и това беше основната причина да загубим първия двубой. Доста сме тренирали този елемент и в оставащото до световното първенство време ще продължим да го усъвършенстваме. Има грешка и грешка. Когато я правим при първи начален удар, тежи много. Сърбите правиха един-два аса и след това бъркаха. Разбирам, че има такива моменти. В тези мачове така се получи. Ако гледаме играта като цяло, превъзхождахме съперника в много елементи. Затова и у мен има голяма доза оптимизъм. Тренирахме много сериозно в Самоков и съм доволен от всички. Като цяло играта ни беше добра", каза още Желязков.

От понеделник националите ще се готвят в зала „Христо Ботев“ и така ще е до заминаването за Полша. В събота предстои двустранна тренировка с тима на Канада. А в следващите два дни - 21 и 22 август, ще играем 2 контроли срещу този съперник.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>