На 62 години почина "индийският Уорън Бъфет"

14.08.2022 10:17
Ракеш Джунджунвала. СНИМКА: Уикипедия

Борсовият инвеститор Ракеш Джунджунвала, известен като "индийския Уорън Бъфет" е починал на 62 години тази сутрин, предаде Ройтерс, като се позова на индийски медии. Състоянието са богаташа се оценява на 6 милиарда долара. Причините за смъртта на богатия индиец засега не се съобщават. Той беше женен и има три деца, предаде БТА.

Джунджунвала произхожда от пустинния индийски щат Раджастан. По професия е счетоводител. Още когато е в колежа, започва да се занимава с борсови операции и в крайна сметка се захваща с мениджмънта на фирмата за борсова търговия "Ар Ей Ар И ентърпрайсис".

Преди броени дни милиардерът присъства на откриването на най-новата създадена от него нискотарифна индийска авиокомпания "Асака еър".

Отличните комуникационни умения на Джунджунвала помогнаха на много малки инвеститори в Индия да разберат правилата на борсите, казват приближени на милиардера, които са работили с него от повече от 30 години.

Инвестициите на магната включват редица компании, управлявани от "Тата груп", един от най-големите индийски конгломерати, в който попадат "Тата моторс", "Титан", "Тата къмюникейшънс", "Индиън хотелс и други. Магнатът имаше инвестиции и във Федералната банка и застрахователното дружество "Стар хелт".

Индийски политици и бизнесмени изразиха съболезнования по повод кончината на милиардера. В Туитър премиерът Нарендра Моди написа, че Ракеш Джунджунвала е бил непобедим. "Пълен с живот, духовит, остроумен, проницателен, той има незаличим принос към финансовия свят. Той страстно работеше за прогреса на Индия. Неговата смърт ни натъжава и изразявам съболезнования на семейството му и на всички, които му се възхищаваха", каза Моди.

Други от От страната и света

Михал Камбарев: Опашката пред кабинета на Пеевски е като за аудиенция при папата

Не, не беше предизборен ход свалянето на Росен Желязков. Махането му от председателския пост е заради серия от действия, които той направи и залата го свали

Закриват автобусна линия 384 до летището в София

От днес 27.04 се закрива автобусна линия 384, която досега изпълняваше курсове от квартал "Дружба-2" до летище София, информират от Центъра за градска мобилност

Ваня Григорова: Корнелия Нинова работеше срещу мен, срещу своята партия

"Корнелия Нинова работеше срещу мен, срещу своята партия", това каза Ваня Григорова в ефира на "Събуди се" по Нова.  Няма как да бъда кандидат на БСП. Разговорът между мен и Корнелия Нинова стана

Екатерина Захариева: ПП-ДБ тласкат България от избори в избори

Моят съвет към ПП-ДБ е да спрат да се занимават с нас, а да се занимават със собствените си листи и проблеми. Те тласкат България от избори в избори, горят всички мостове

Настимир Ананиев: ГЕРБ и ДПС да се явят заедно на изборите

ГЕРБ и ДПС могат да се явят заедно на изборите. Аз мисля, че направо са се взели, затова може да се явят заедно. Това предложи депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев в "Денят започва с Георги Любенов"

>