Разчистиха алеите на Младежкия хълм в Пловдив (Снимки)

13.08.2022 11:57 24 часа Пловдив онлайн
Служителите на "Градини и паркове" разчистват алеите на Младежкия хълм.
Шефът на общинското предприятие Веселен Козарев (в средата) участва в аикцията.
Работници носят отпадъците, които са събрали.
Всички се трудиха усърдно.
Работниците преди да започнат акцията по почистване на алеите на Младежкия хълм в Пловдив.
Така изглежда разчистена алея на Младежкия хълм.

Повече от 60 служители на "Градини и паркове" участваха в извънредната акция

Над 60 служители на  общинското предприятие „Градини и паркове” в Пловдив се включиха в извънредната акция за почистване на алеите на Младежкия хълм.

Още от 7 часа сутринта работници с косачки и храсторези започнаха да премахват избуялата върху пешеходни алеи растителност. След тях разчистваха служители от малката на брой администрация, някои от които обаче бяха дошли с целите си семейства.
„Наша бригада всекидневно поддържа парковата част и централната алея на хълма, но има и алеи, предимно в североизточната част, които не са почиствани от години. Поехме ангажимент да разчистим всички пътеки и ще го изпълним”, заяви директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев.
Той припомни, че прочистването на непроходимите части по хълма започна още в началото на юли по сигнал на пловдивчанина Стоян Стоянов, който със собствени усилия бе картирал 4 км алеи, подлежащи на почистване.
„Оттогава насам няколко пъти седмично изпращаме екип, който да прочиства алеите. Респект към десетките доброволци, които отделиха време през почивните си дни и почти до прашинка изчистиха каменните алеи. С много позитивна енергия вчера се включиха и младежите от БЧК, които помогнаха да прочистим аварийната алея за пожарни коли”, каза Козарев.
Той припомни, че Младежкият хълм е обявен за природна забележителност и защитена територия. Всяка намеса там трябва да се съгласува с компетентните институции. Само „Градини и паркове” може да отстранява растителност със съответната специализирана техника.
Екип на „Чистота” пък няколко поредни седмици качваше до труднодостъпни места специализирания автомобил с пясъкоструйка, за да почиства драсканици.
„Нашите възможности не са безгранични. Екипите ни имат спешни задачи във всички райони. Но сме максимално мобилизирани, за да насмогнем с работата и по Младежкия хълм. Ако трябва, ще продължим да работим и извънредно”, допълни директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев”.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>