Тотално нов "Базел" очаква ЦСКА

13.08.2022 10:00

Швейцарците се напълниха с младоци от елитни европейски клубове

Изцяло обновен и подмладен “Базел” очаква ЦСКА в плейофа на Лигата на конференциите. Повечето играчи са млади и идват от елитни отбори в Европа. От тима, който падна с 1:3 от “червените”, е останал само легендарният Фабиан Фрай.

От играчите, които бяха на терена при победата след дузпи над датския “Брьондби”, над 30 г. бяха само Фрай, вратарят Марвин Хиц (34 г.), който бе привлечен от “Борусия” (Дортмунд) през лятото, националът на Швейцария Михаел Ланг (31 г.), който се прибра през 2021 г. от “Борусия” (Мьонхенгладбах) и унгарският национал Адам Салай (34 г.), привлечен също през лятото от “Майнц 05”. Салай влезе като резерва.

На мястото на Ланг се появи Серхио Лопес (23 г.) от втория отбор на “Реал” (Мадрид). Арно Комас (22 г.) е от “Барселона Б”, а на негово място се появи 19-годишният национал на Буркина Фасо Насер Джига. Най-много опит има германецът Касим Адамс Нуху, който е на 27 и е под наем от “Хофенхайм”. Анди Пелмарт дойде от “Ница” и е само на 22 г.
На мястото на Фрей влезе германецът Ноа Катербах, който дойде под наем от “Кьолн” и е само на 21 г.
Воутер Бургер е 22-годишен нидерландец, а той бе сменен от французина Анди Диуф, който е под наем от “Ница” и е само на 19.

Дан Ндойе е само 21 и също е минал през френския “Ница” и е младежки национал на Швейцария). Мохамед Зеки Абдуни му е набор и е под наем от “Лозанспор”. Дориан Малес е собственост на италианския гранд “Интер” (Милано) и също е под наем, като отново е на 21. 22-годишният канадски национал Лиъм Малар пък бе играч на “Ливърпул”, преди да се озове в Швейцария. Юношата на “Ювентус” и собственост на “Брайтън” Анди Зекири е на 23 и бе предпочетен пред Салай в атаката.

Така треньорът Александър Фрей разполага с доста опасни играчи, но те се измъчиха в двубоя с “Брьондби”.

Първият мач на ЦСКА е в четвъртък от 20 часа на “Васил Левски”, а реваншът е седмица по-късно по същото време на “Санкт Якоб”.

“Червените” със сигурност ще бъдат и в двата мача без левия си защитник Брадли де Нойер. Той бе изгонен в мелето, което стана след мача по вина на домакините. Футболистите на ЦСКА бяха замеряни с бутилки, дори очила, които Джонатан Линдсет си сложи. Ленън се опита да убие Маурисио Гарсес. Отписаният от Стойчо Младенов бразилец отново бе в основата на победата над “Сейнт Патрикс Атлетик” в Дъблин с 2:0, като вкара първия гол и изработи дузпата, от която Иван Турицов вкара второто и най-важно попадение.
Наказанието на Де Нойер ще е за минимум три мача, ако се съди по отношението на УЕФА при подобни инциденти. Не е изключено реферът да е описал допълнително инцидента, но едва ли ще се стигне до още санкции извън задължителната за прекалено много получени картони. ЦСКА завърши със 7 предупреждения и 1 изгонен.

Очаква се билетите за “Базел” да бъдат пуснати още днес на касите на стадион “Българска армия” заедно с тези за домакинството на “Септември” (София). Мачът бе преместен за 20 часа, след като “Левски” предпочете да си почине от епичната битка с малтийския “Хамрун Спартанс”, вместо да играе с “Лудогорец”.

Мачът ще бъде свирен от Драгомир Драганов с помощници Димо Вълчев и Красимир Атанасов. Четвърти е Димо Димов. За ВАР отговаря Красимир Атанасов, а ще му помага Христо Хаджийски. Съдийски наблюдател е Константин Писков.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>