КОД не искат коалиция, излизат самостоятелно на изборите

10.08.2022 21:29
ПЕТЪР МОСКОВ, лидер на партия КОД.

КОД ще се яви на изборите самостоятелно, обяви в профила си във фейсбук председателят на партията Петър Москов.

Ето целия му пост:

КОД отива на изборите с убедеността, че задача номер едно е постигането на ефективно действащо лустрационно законодателство.

Никакви обединения, около никакви други задачи не могат да изместят или да заместят изпълненнието на тази задача.

Във връзка със слуховете и публикациите за това как КОД ще се яви на предстоящите парламентарни избори, ще кажа следното:

КОД ще се яви на изборите самостоятелно!

Всякакви твърдения за възможни коалиции, в които КОД ще участва, са неверни!

Убеден съм, че единствената смислена предизборна коалиция е широко дясно обенинение. Това беше и призивът на КОД към всички, които наричат себе си десни.

Отговорите на тези “десни” ги чухме всички. От безумното- “За нас е важна коалицията с БСП (дори предизборна такава)” от ПП и ДБ, до арогантното-“ Нашата партия е голяма и си е самодостатъчна” на ГЕРБ.

След неуспехът на усилието за такава силна дясна коалиция считам, че всякаккви други половинчати ситуацоинни съюзи са отстъпление от смисъла. А смисълът е българските граждани да имат надеждата, че след тези избори нещо ще се промени и има кой да носи отговорност с дългосрочен хоризонт.

Това което предстои е нещо различно. Не битка за поемане на отговорност, а боричкане за по-добра стартова позиция при следизборно надлъгване.

КОД отива на изборите с убедеността, че задача номер едно е постигането на ефективно действащо лустрационно законодателство.

Никакви обединения, около никакви други задачи не могат да изместят или да заместят изпълненнието на тази задача. Съответно и коалиции изградени около други приоритети са плъзгане по повърхността на проблема, а не радикално изгребване на мръсотията в която сме.

КОД е това и това ще бъде!

Ако и Вие мислите така, хайде да се борим заедно!

П. П.

Считам, че всички хора, медии и гласове от отвъдното, които разказваха през последните дни, какво ще прави КОД, без да са попитали КОД за това, не могат да бъдат считани повече за джентълмени!

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>