Наказаха треньор на олимпийска шампионка заради сексуален тормоз

09.08.2022 22:15
СНИМКА: Pixabay

Треньорът, който помогна на британската звезда по лека атлетика Джесика Енис-Хил да спечели олимпийски и световни титли, беше наказан да не упражнява професията си доживотно заради “сексуални злоупотреби” с неидентифицирани спортисти.

Тони Миникело бе признат за виновен от съда по четири обвинения, които представляват груби злоупотреби с доверие. Наказанието на специалиста е за срок от 15 години.

Непристойното поведение на 56-годишния Миникело към атлетите включва нежелано докосване, неподходящи сексуални препратки и жестове, и агресивно поведение, тормоз и емоционално насилие.

“Това е грубо нарушение на доверието от страна на Тони Миникело. Последиците за психичното здраве на спортистите под негово ръководство са сериозни”, се казва в съобщението на британската федерация по лека атлетика.

Миникело изгради репутацията си като водещ треньор на Енис-Хил, помагайки й да спечели три световни титли в периода между 2009 до 2015 година, както и златни, и сребърни медали от Летни олимпийски игри, предава bg-voice.com.

“Никога повече няма да разглеждаме негови бъдещи молби за издаване на лиценз за треньор”, посочиха още от британската федерация по лека атлетика.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>