Демерджиев обеща: Няма да правя чистка в МВР (Обзор)

08.08.2022 22:08 Димитър Мартинов
Вицепремиерът Иван Демерджиев представи екипа си. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Чистки в МВР няма да има, обяви вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев на представянето на екипа си в понеделник.

“Тепърва опознаваме ръководителите на отдели и сектори, добиваме впечатления за тяхната работа”, отговори той на въпрос на “24 часа” предвижда ли промени в министерството. И обясни, че ако екипът му не работи добре с професионалното ръководство на МВР, няма да успее да постигне целите, които си е поставил.

Затова ще се пристъпва към промени едва когато стане ясно, че с даден ръководител не могат да се изпълнят поставените задачи. Демерджиев вече обявил пред състава, че промените ще са изключение.

Той подчерта, че екипът му се е запознал със ситуацията в МВР, установени били и проблемите, които пречат на служителите успешно да изпълняват функциите си.

“Ще бъдем изключително взискателни към работата на тези служители и безкомпромисни по отношение на всякакъв род закононарушения, допуснати от тях”, категоричен е министърът. Коментарът му бе по повод проверка за полицейско насилие в Козлодуй. Там 23-годишен мъж се оплака, че е бит от униформени. “Ще направим всичко възможно не само да се санкционират такива случаи, ако има нарушение, но и така да моделираме системата, че в бъдеще да не се допускат”, обясни той.

Демерджиев отново посочи, че борбата с купения и корпоративния вот ще е акцент на МВР. “Поставили сме си амбициозната задача да надградим, като този път се надяваме и ще дадем всичко от себе си да уличим лица, които осъществяват такива практики и да ги изправим пред правосъдието”, каза служебният вътрешен министър.

Заради случаите на битова престъпност, включително тройното убийство в Пловдив, започва и превантивна акция в страната, обяви Демерджиев.

“В тази връзка ще се проведат акции по установяване и изземване на незаконно придобито и държано през годините оръжие”, обясни вицепремиерът.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>