Вижте кои имена обсъжда БСП за водачи на листи, Веска Ненчева ще е първа в Пловдив-област

05.08.2022 16:28 Лиляна Клисурова
Централата на БСП на "Позитано" 20

Водачите на червените листи обсъжда пленумът на БСП на "Позитано" 20, научи "24 часа".

Не е ясно дали зам.-шефът на партията Кристиан Вигенин ще бъде отново първи в Пловдив, защото конференцията в града още не е минала. Той запазва позицията си в Ямбол. Веска Ненчева ще е първа в Пловдив-област.

Лидерката Корнелия Нинова най-вероятно ще води освен в столичния 25-и МИР и в Благоевград. На второ място там най-вероятно ще е досегашният водач проф. Георги Михайлов.

Очаквано Крум Зарков не е сред прочетените пред пленума имена. На негово място в Русе ще води ексземеделският министър Иван Иванов. Не е ясно дали той ще остане първи и в досегашния си регион Шумен.

Водач на листа ще е и досегашният зам.-земеделски министър и бивш евродепутат Момчил Неков. Той е първи в Силистра.

Зам.-шефът на БСП Атанас Зафиров сменя региона си и отива първи най-вероятно във Враца. В Сливен той ще бъде заменен от Деян Дечев.

Петър Кънев запазва първото място в Бургас, а Борислав Гуцанов във Варна, Явор Божанков - във Велико Търново, Филип Попов - Видин.

В Габрово водач ще е Валери Митов. В Добрич отново е Мая Димитрова, в Кюстендил - Бойко Клечков.

В Ловеч ще е първа пак Вяра Емилова. В Монтана - Ирена Анастасова, в Пазарджик - Драгомир Стойнев. В Перник водач ще е Любомир Бонев, в Плевен най-вероятно остава Румен Гечев.

Разград ще води Добрин Добрев, Смолян - Емил Хумчев. В Стара Загора ще е Георги Гьоков. В Хасково първа ще е Смиляна Нитова, а в Търговище - областният шеф д-р Светослав Стефанов.

Все още не са минали конференциите в София, но се очаква първите си места да запазят освен Нинова, Георги Свиленски и Христо Проданов.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>