Махат скелето от трибуна „Бесика“ на стадион „Локомотив“, довършват я (снимки)

28.07.2022 11:39 24 часа Пловдив онлайн
Работниците вече свалят скелето.
Легендарният футболист на "Локомотив" (Пловдив) Стефан Драганов (вляво) и зам.-кметът на район "Южен" Костадин Язов са доволни от строежа на стадиона.
Строителството напредва бързо.
Скелето ще бъде преместено на трибуна "Юг".
Трибуна "Бесика" изглежда великолепно.

Строителите вече демонтират скелето от външната част на трибуна „Бесика“ на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Така "черно-белите" фенове ще могат да видят фасадата на сектора в окончателен вид.

Президентът на фирма  „Рудин“ ООД, която строи стадиона, заедно с кмета на район „Южен“ Костадин Язов отговарящ за надзора от община Пловдив, посетиха спортния обект. Там беше и бившият играч на "черно-белите" Стефан Драганов, който преди да се завърне в САЩ, където живее, за пореден път отиде да види строежа.

„Остават дейности по монтажа на козирката, облицоването на фасадата на изградената трибуна. Последно ще се монтират санитарните принадлежности, ще се направи подовото покритие и два слоя хидроизолация. Следва монтирането на седалките и поставянето на парапетите и трибуната ще бъде окончателно завършена“, заяви инж. Желев при инспекцията. Той допълни, че ако няма забавяне с доставките на последните поръчани материали, още през есенния полусезон трибуната ще бъде готова и феновете ще могат да я посещават.

„Доволен съм не само, че се вижда краят на строежа на „Бесика“, която чакат всички привърженици на отбора, а и това, че отсрещната трибуна се строи с добри темпове“, каза  Костадин Язов. Доволен остана и Стефан Драганов.

„Пожелавам на строителите да продължават все така с добри темпове. Сигурен съм, че през есента, когато отново се върна в Пловдив, ще видя окончателно завършена трибуна и ще мога да се насладя на това, което е направено. Станах пряк свидетел на  строежа, след който „Локомотив“ ще се сдобие с истински модерен стадион“, каза големият футболист.

Скелето ще бъде преместено зад трибуна "Юг", която ще бъде за фенове на гостуващите отбори.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>