Украйна: Двойник на Владимир Путин е бил на срещата в Техеран

25.07.2022 23:58 Зорница Йосифова
Руският президент Владимир Путин СНИМКА: РОЙТЕРС

Двойник на руския президент Владимир Путин може да се е присъствал на среща на върха в Техеран тази седмица, според началника на Украинското военно разузнаване.

В статия на "Дейли мейл" се отбелязва, че при слизане от самолета руският лидер изглежда някак неловко. Украински източници посочват, че се е движил необичайно бързо и е бил по-бдителен, отколкото при предишни публични изяви.

Шефът на украинското разузнаване генерал-майор Кирил Буданов разкрива подозренията си в държавни доклади, в които предполага, че двойник на Путин може да е пристигнал в Техеран, за да се срещне с президентите на Иран и Турция.

"Само ще подскажа. Обърнете внимание на момента, в който руският президент слиза от самолета. Та това е Путин?", коментира той.

Дали заради подобни подозрения, или не. посещението на руския лидер в Техеран определено привлече световното внимание. Това е едва вторият път, в който Путин е в чужбина, откакто започна своята брутална инвазия в Украйна преди пет месеца.

Преди две години руският президент призна, че управници са обмисляли използването на двойници, но той твърди, че идеята е била отхвърлена.

„Отхвърлих идеята за каквито и да било двойници“, посочва Путин по въпроса.

В началото на XXI век, когато Русия бе обект на терористични атаки, руският лидер е съветван двойник да заеме мястото му на събития, при които държавният глава може да бъде изложен на риск.

Има сведения, че двойници са били използвани от бивши лидери на Кремъл като Йосиф Сталин и Леонид Брежнев.

Междувременно политологът Валери Соловей оспори твърдението на директора на ЦРУ Уилям Бърнс тази седмица, че няма данни, които да предполагат, че Путин е сериозно болен.

Соловей, който отдавна твърди, че здравословното състояние на руския лидер е влошено, каза: „Американците, особено ЦРУ, имат информация за реалното здравословно състояние на руския президент. Те определено знаят, че той има сериозни проблеми, включително психически."

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>