Уволненият директор Константинов: Сигналът срещу мен е на настоящ директор

12.07.2022 12:27 Константина Костова

Причината за проверките е личен сигнал, който се твърди, че е на академичния състав. Злоупотребено е с тези думи.

Единият е този, с който се явихме на конкурс и загуби и сега той е директор. Той казва: той не става, сложете ме мен. Това заяви уволненият директор на Онкологията д-р Стефан Константинов по време на пресконференция.

Просрочените задължения за миналата година бяха нула. Не сме намалили заплатите на персонала, нито самият него. Трендът на заплатите е бил нагоре. 
Множество инвестиции сме направили. Няма нито един уволнен, назначени са нови, единствено има пенсионирани, обяснии Константинов. 

Проверката е траела два месеца, заделихме доста административно време. През месец април започна втора проверка. Не мисля че е законно за два сигнала да има две проверки. Не са установени никакви нарушения, болницата се развива добре, обясни той.

Когато дойдох 2017 г. Научният съвет който е действал е с изтекъл мандат от 6 месеца. Като директор съм ходил на този съвет, нямах идея, че мандатът му е свършил. Когато започна пандемията, този въпрос се постави, но нямаше как да свикаме нов. Правно погледнато научният съвет е автономен орган, не ми влиза на мен в задълженията. Научният съвет си функционира, Сербезова беше питана дали тпва е реална причина за уволнението ми, но показа, че това не й е важно.

Уволненият директор д-р Стефан Константинов представя отчет за ръководството на на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО) от септември 2017 година до юли 2022 г. заедно с зам. Директора д-р Чавдар Маринов и Биляна Огнянова.

Анонимният донос с известни автори, който ангажира за четири месеца Вътрешен одит в Министерство на здравеопазването, Изпълнителна Агенция Медицински Надзор, Прокуратура, МВР и куп други институции.
А след като нищо не излезе от този труд за сметка на данъкоплатеца, Асена Стоименова (Сербезова) просто подписа документа за смяна на директора и замина на заслужена почивка, написа уволненият директор Константинов в профила си във фейсбук малко по-рано.
Шефът на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО) д-р Стефан Константинов стана третият болничен шеф в рамките на три седмици, уволнен от здравната министърка в оставка Асена Сербезова в последните ѝ дни на поста.Той прекара пет години като директор на Онкологията, след като спечели конкурс през септември 2017 г. Заварва болницата в изключително лошо финансово състояние. Д-р Константинов бе и министър на здравеопазването от октомври 2010 до март 2012 г. в първото правителство на Бойко Борисов.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>