Костадин Ангелов: Заредих колата и попитах за 25 ст. отстъпка - няма такава!

02.07.2022 19:40
Костадин Ангелов Кадър: Нова тв

За тези месеци, в които управляват, слушаме само лъжи. И Асен Василев, и Кирил Петков за ГЕРБ са персона нон грата”. Това заяви по NOVA NEWS депутатът проф. Костадин Ангелов.

Сред неверните твърдения на управляващите, които той посочи, е отстъпката от 25 ст. на литър гориво при зареждане на бензиностанция.

„Днес си заредих колата, няма такова нещо", обясни той. И допълни, че когато попитал за отстъпката, служителите на бензиностанцията не знаели за какво става въпрос.

Попитан каква оценка дават на правителството на Кирил Петков депутатът отговори, че това го правят гражданите. И посочи последните социологически проучвания. „Техният самолет лети надолу без да има пилот".

Ангелов потвърди, че ако мандатът бъде връчен на ГЕРБ, са обсъдили той да бъде върнат веднага и че най-доброто за момента било да се отиде на избори. Депутатът посочи още, че страната влиза в сериозен свръхдефицит и в спирала от инфлация.

Той коментира като сгрешена и процедурата по изгонване на руските дипломати. "Това вече е факт. Този факт е поведението на една държава. Ние не можем да накараме България да застане на колене, защото някоя друга държава - в случая Руската федерация - казва: "Променете си решението". Това е нашето решение. То може да е грешно. България е суверенна държава и ние трябва да запазим лицето на България неопетнено".

Според него трябва да направим така, че България да излезе от "този скандал" с нормални отношение с Руската федерация. "Ние сме избрали нашата страна в тази война. Ние сме на страната на Украйна. Но в тази ситуация ние трябва да мислим за годините напред пред нашата държава, за българите, които живеят там".

По проверките на здравното министерство и отчетените просрочени задължения в някои болници Ангелов, който е бивш министър на здравеопазването, коментира: „Всеки, който е извършил нарушение, трябва да носи отговорност за действията си, ако ги е извършил. Но начинът, по който това беше направено, мирише и има много голям политически привкус”. "Не е достойно да се калят най-добрите лекари на България", категоричен бе той по отношение на проф. Генчо Начев.

"Предстои нова COVID вълна. Не сме готови", бе лаконичния коментар на депутата от ГЕРБ и за ситуацията с коронавируса.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>