Натопиха зам.-кмет, че хвърлил око на общинска съборетина

27.06.2022 16:15 24 часа Пловдив онлайн
Къщата на ул. "Ламартин" 22, към която апетит проявявал зам.-кметът Георги Титюков.
Георги Титюков (вляво) подарява лозарска ножица на Здравко Димитров.

Престъпление ли е да попиташ продава ли се, недоумява Георги Титюков

Зам.-кметът Георги Титюков попадна във вихъра на интрига с общинска съборетина. Пловдивчанинът Нубар Карустян твърди, че управникът се интересувал от разрушената къща на ул. "Ламартин" 22, която се намира между бул. "Шести септември" и "Марица-юг" близо до родилния дом на ул. "Весела".
Калустян притежавал дял в имота и иска да изкупи останалата част от община. Но чул, че зам.-кметът имал аспирации. Твърди, че с него се свързал човек от името на Титюков да пита желае да продаде своя дял.
"Нито го познавам, нито зная за въпросния имот", отговори зам.-кметът. Той поясни, че понеже семейството му е многолюдно (има три деца, които растат - б.р.), желае да купи имот, за да се разширят. Възнамерявал да направи нещо в кооперация с Николай Бухалов и Румен Кривицки. "Но през ум не ми е идвало сам да строя къща", отрече Титюков.
"След като премислих, тъй като ме питаха и от други медии, се сетих, че съм казал на десетина агенции да търсят нещо подходящо срещу обезщетение. Възможно е  някоя от тях да се е интересувала и за въпросния имот на ул. "Ламартин". Добре, престъпление ли е да звъннеш с въпрос: "Продава ли се тази къща", недоумява зам.-кметът.
Според Калустян през 2013 г. е била издадена заповед за събаряне на въпросната сграда като опасна, тъй като едва се държи. От район "Централен" му обяснили, че общината не разполагала със средства, за да я стегне. До него стигнала информация, че това лято щяла да бъде бутната.
Но кметът на район "Централен" Георги Стаменов променил становището си и преценил, че тя може да бъде възстановена и ползвана за общински нужди.
Ликвидирането на съсобственост става само с решение на местния парламент. Според Стаменов обаче сградата може да се ремонтира и да се ползва за културно-образователни цели.
Самият районен кмет е категоричен, че няма да издаде заповед за събаряне, защото утре някой може да пусне сигнал в прокуратурата и да го размотават да дава обяснения.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>