Атанасов: Мечтата на Бойко Борисов е да бъде Ахмед Доган от Банкя

27.06.2022 08:32
Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов Снимка ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

Президентът иска да дърпа конците зад кулисите, обясни съпредседателят на ДП

"Знам мечтата на Борисов - той иска да бъде Ахмед Доган от Банкя. Да стои там от телефона и да командва. Не се ли дистанцира и да освободи партията си, тя няма да бъде". Това каза съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов по Нова телевизия.

Той отново каза, че позицията на ДБ е ГЕРБ и ДПС да са в опозиция. Според него трябва да бъдат направени усилия да се направи правителство в настоящия парламент. Хората не искат да ходят на избори и смятат, че трябва да бъдат загърбени еготата на няколко човека, за да може да се намери пробив в тази ситуация. Смятам, че това е възможно да се случи, обясни още той.

„Днес съм свикал заседание на Националното ръководство на партията и ще обсъдим всички въпроси. Смятам, че е правилно да се даде правото на мандатоносителя да направи заявката. Нека от ПП кажат кого биха предложили за кандидат за премиер. И Асен Василев става, има и други хора, които имат качества”, съобщи депутатът.

„Много лошо впечатление ми направи как този груб човек - Еди Рама се изказва отвратително за нас българите. В един момент с Борисов се оказаха приятели. Имам чувството, че тези хора са много близки по манталитет”, каза още Атанасов.

Според него за последните 6 месеца правителството е направило полезни неща. „Имаше обаче една много добри организирана пропагандна машина, командвана от ГЕРБ и подпомагана от ДПС, която постоянно се занимава с това да се неглижират успехите и вниманието да се фокусира върху провали. Ако правим съпоставка с това, което Борисов направи за 12 г., той наистина трябва да се скрие”, каза Атанасов.

 „Президентът иска да дърпа конците зад кулисите. Още когато беше съставено това правителство заявих, че е най-добри той да се оттегли от полето на изпълнителната власт, където беше чрез служебните правителства. В началото на управлението на това правителство смяташе, че трябва да се държи като патрон и да дава указания. И когато от правителството предприеха действия за разграничаване на него това не му хареса”, каза Атанасов. Според него в желанието си Радев да демонстрира сила често се занимава с неща, които не са му работа и прекалява.

„Преди 10 дни настоях президентът да даде публично доказателство за това, че се купуват депутати. Тошко Йорданов може да си позволи да говори такива неща, но е недопустимо държавният глава да уронва престижа на висшия орган на държавна власт, който се избира пряко от народа”, добави той.

Припомни, че и на предишните избори „Демократична България” са предложили на "Продължаваме промяната"  да се явят с общи листи. „Това не бе прието с техните аргументи. Към настоящия момент трябва да се проучи общественото мнение. Аз знам, че по принцип концентрацията на сила, дава резултат. Трябва да преценим”, обясни той. Такива разговори обаче все още не били водени. 

 

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>