Костадинов: Ако Гунчева е толкова принципна, да подаде оставка още днес

24.06.2022 12:10 Лиляна Клисурова
КОСТАДИН КОСТАДИНОВ

Елена Гунчева е пуснала среднощния си пост, че напуска "Възраждане" точно сега, за да отвлече вниманието от това,  което се случва в парламента и решението по френското предложение за Северна Македония. Това е изключително важен вот, оформи се евроатлантическа коалиция между ДПС и ДБ, която предава националните интереси.

Така лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира напускането на депутатката си Елена Гунчева. 

Ние знаехме, че тя не е добре и се притеснявахме да не стане инвалид, това ни бе написала във вътрешния чат, приехме го на доверие и не сме го поставяли на съмнение, разказа Костадинов. 

Но ми прави впечатление рязкото съвпадение не само с вота на недоверие, но и с решението за Северна Македония, каза той. И даде пример, че Гунчева пусна поста си часове след дебатите във външна комисия за Северна Македония.

Никой няма да влезе в парламента, защото Гунчева няма да подаде оставка. Ако е толкова принципна, защо не го направи още днес.

Той бе категоричен, че Гунчева няма да подаде оставка, ако с третия мандат се състави "правителство тип Франкенщайн".

Парадоксът е, че най-големият критик на това правителство не дойде да гласува за вота на недоверие.

Не мога да кажа дали е получавала есемеси, но още миналата седмица започнахме да получаваме сигнали от журналисти, че имаме пробит член и аз не вярвах, допълни Костадинов.

Написала е, че Десислава Атанасова е чест гост в нашата стая - вие сте непрекъснато тук и не сте го забелязали, коментира той.

Разказа, че във "Възраждоне" ценят експертизата на хората, а Гунчева сама пожелала да е в здравната комисия. 

Няма координация с ГЕРБ за гласуванията, "Възраждане" има програма и виждания, от които не сме отстъпвали, категоричен бе Костадинов. Като виждаме, че ГЕРБ гласува като нас, да си сменим позицията ли? Това е инфантилно и несъстоятелно обвинение, допълни той.

По повод обвиненията на Гунчева, че им се взимат неотчетните 2/3 над заплатата, Костадинов разказа, че има решение на групата как те да се разходват. И разказа и за какви благотворителни акции са заселили средства.

Чувстваме се изключително омерзени от всичко това, каза лидерът. 

Той бе категоричен, че няма цензура над депутатите и самата Гунчева била доказателство за това - тя си имала своя страница. Точно тя е човекът, за който сме имали най-много проблеми с медиите и се е налагало да се обясняваме какво е искала за каже. Самият аз съм й правил забележки за езика и обидния начин, по който говори. Казвал съм й да внимава не какво казва, а как го казва, коментира Костадинов. 

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>