Екоминистърът: Може и отделни депутати от ГЕРБ да имат държавническо поведение

14.06.2022 08:46
Министър Борислав Сандов.

Аз лично не очаквам вероятността да се обърнем към ГЕРБ, но не изключвам възможността отделни депутати от ГЕРБ да проявят държавническо поведение, без това да означава предателство.

Предателство е да предадеш принципите, с които си влязъл в НС, а не да влезеш в свада с лидера на партията, заяви Борислав Сандов, вицепремиер от ДБ и министър на околната среда и водите, пред Нова тв.

А може ли Асен Василев да замени Кирил Петков като премиер?

Това е разговор, който трябва да се проведе първо вътре в партиите от коалицията и после в колацията, отговори вицепремиерът в "Здравей България" тази сутрин. Не изключи разговори и с групата на "Има Такъв народ" - нали заедно сме писали коалиционното споразумение, каза Сандов.

"Не говоря за някаква ротация, говоря за това как да изглежда правителството, има ли начин да бъде подобрено и подсилено. така или иначе трябва да се обсъди кои да са другите министри след напускането на тези от ИТН. Не виждам друга коалиция в рамките на това НС", категоричен бе Сандов.

Нямал логично обяснение за действията на Слави Трифонов и принудата му министрите на ИТН да напуснат. 

Няма казус Северна Македония, той винаги изразява позицията за изпълнение от нейна страна на условията и че решението заяви от българския парламент и решенията на КСНС, настоя Сандов. И допълни: От ДБ виждаме, че това е единственото възможно в момента правителство.

Не било въпрос на уговорка още депутати да го крепят. Трябва да покажем цялостната картина и да оставим на съвестта на Народното събрание решението, най-вече отговорността е заради външните кризи, обясни вицепремиерът.

Лесно е - всеки минал през избори има ориентир кои хора са го подкрепили. Да се обърне към своите избиратели и да чуе мнението им, препоръча Сандов как депутатите да изберат дали да пратят държавата на избори във време на война и когато ще си изпуснем милиардите.

Рискът е много сериозен не от изборите като такива, а от посягането към нещо в тези неспокойни времена, което ще разтърси страната, ще я обърне към Путин, ще изпусне милиардите от ЕС, за да се развива, обясни той.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>