Тодор Неделев е със счупен череп, за спорт ще му трябват поне 3-4 месеца (Видео)

11.06.2022 19:42
Тодор Неделев

Състоянието му е под контрол, още 1-2 дни ще е в реанимация

„Днес в ранния следобед бяхме с консулката в интензивното отделение и мога да кажа, че Тодор Неделев, с оглед на тежката операция, е добре. Изведен е от медикаментозната кома и е с едно сравнително добро, стабилно състояние. Ориентира се в обстановката, отговаря на въпросите. Ние сме оптимисти по отношение изхода от ситуацията. При изследванията, които бяха направени, се установи, че има счупване на черепа в дясната странична област, която беше с хлътване и с доста неприятна прогноза, ако не се вземат бързи и спешни мерки“.

Това каза лекарят на националния отбор по футбол д-р Бисер Бочев, който взе участие в официалната пресконференция след инцидента с българската делегация и последвалата операция на Тодор Неделев.

Той се върна на ситуацията от снощи. „След катастрофата Тодор Неделев беше със силно главоболие, кървене в главата, дезориентиран, с данни на амнезия. Не помнеше какво се бе случило. Взехме решение да бъде заведен в най-близката добра болница. Добре, че попаднахме в ръцете Шота Ингороква , адмирации и благодарности! Бързо се стигна до диагноза", върна лентата д-р Бочев.

След бърза консултация с майката и роднините на Тодор и получаване на информирано съгласие той подписал документите. "Бях в операционната и бе направена блестяща операция от страна на проф. Ингороква. Надяваме се много скоро Тодор Неделев отново да бъде в състояние, което му позволява да води нормален живот“, заяви Бочев.

Състоянието му е под контрол. Очакванията са, че ще бъде още 1-2 дни в реанимацията и ще остане под наблюдение в болницата. След това ще се вземе решение кога и как ще бъде транспортиран, допълни още той.

„Предлагам първо да мислим за това колко време ще е в реанимация, кога ще излезе от болницата и кога ще започне нормален живот. Футболът не е изключена тема. Длъжен съм да кажа беше тежка операция с оглед сериозността на травмата. Аз смятам, че трябва да минат поне 3-4 месеца, преди да заговорим за спорт“, заяви Бочев.

По думите му след такива травми и операции щели да направят всичко възможно той да бъде подсигурен с достатъчно внимание, така че да се чувства по-комфортно. Ще има хора от България, които да останат при него. Още от сега мислели за момента, в който ще бъде транспортиран у нас. 

"Това не е първи инцидент с автобус на футболен отбор, на който присъствам. Добре е, че няма травми на други момчета. За първи път се сблъсквам с толкова сериозна травма във футбола и слава богу, че не е точно във футбола, а в съпътстващите неща. Ние сме научени да действаме в такива ситуации. Смятам, че не сме направили нещо кой знае какво", заяви Бочев.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>