Наско Сираков: Гордея се с женорята около себе си - жена, дъщери, три внучки

28.05.2022 18:59
Наско Сираков

"Гордея се с женорята около себе си - жена, дъщери, три внучки. На тях искам да благодаря най-вече, после на отбора, защото 13 години чакане и мъка за нашите привърженици бяха прекалено много. Радвам се, най-вече за траньорския екип, начело със Станимир Стоилов, с футболистите. Дадоха всичко от себе си в последните три месеца и заслужено спечелиха купата". Това каза по БНТ в предаването "Говори сега" - Наско Сираков, собственик и главен мажоритарен акционер на ПФК "Левски". 

След купата, която е синя, футболистите получили 10 дни почивка, които вече са свършили за тях. "Трябва да се свършат доста неща, защото след 40 дни започва новия сезон. Трябва да намерим някои нови попълнения, така че ръководството няма да почива", каза Сираков.

"Не съжалявам, че поех отбора. Това беше изключително спонтанен акт, в нито един момент не съм съжалявал, защото знаех каква е ситуацията в клуба, но приех това като мисията на живота ми. Защото "Левски" аз съм му дал много и като състезател, и като ръководител, но пък "Левски" и на мен ми е дал всичко и на тия години трябваше да положа свръхусилия, но да спася собствения си клуб. И се надявам, че съм на прав път с екипа. Все пак сме още далеч от спасителния браг, защото вече го виждаме, тъй като допреди една година нямаше светлинка в тунела", каза Сираков.

"Аз не съм от хората, които се обръщат назад. За мен е важно днес и утре. Всичко си заслужаваше. Имаме млад и перспективен отбор в момента. Един отбор, който нашите привърженици искат да виждат. Имаме и един фантастичен треньорски екип. Така, че предстои ни вълнуваща година и ще бъде по-успешна от тази", смята Наско.

Футболистът благодари и на феновете за успеха на клуба. "Оцеляхме през тези две години благодарение на своите привърженици, поклон пред тях. Да бъдеш левскар е религия, левскар се раждаш и левскар си отиваш от този свят. Така, че няма друг клуб в България, който да придава този смисъл на привържениците си, религия е".

За своите 60 години футболистът каза, че се гордее на първо място със своето семейство. "Това е моята крепост и като се обърна виждам, че това е моята крепост. Каквото и да поискам от тях, знам, че ще го получа. Изтърпяха и те много в последните две години. Сега са по-щастливи от мен с всичко, което се случва в любимия ни клуб. И внучките ми са закърмени със стадиона също. Най-малката вчера цяла вечер пееше: "Левски", а едва го произнася. Всъщност голямата любов не ти позволява да се отпуснеш и за момент, държи те буден нон-стоп. Така чувствам нещата в "Левски", носи ми радост, привържениците го заслужават", каза Наско.

Съпругата му Илияна Раева го е подкрепяла още когато е решил да се заеме с отбора. "Вече 40 години сме заедно. Винаги единият може да разчита на сто процента на другия и да се облегне в най-тежките си моменти на сигурно рамо. Така, че тя също го приема абсолютно като мен, че това е наша мисия, моя мисия да се спаси "Левски". А и тя е израснала тук наблизо до този стадион. Тя е левскарка също, откакто се помни", каза още Сираков. 

За най-голямо качество, той каза, че е изключително честен с хората и затова си позволява да казва нелицеприятни неща. "На много хора това не им харесва. А най-големият ми порок е пушенето", с усмивка сподели Наско Сираков.

 

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>