Англичани изгоряха с 80 000 евро, купили фалшиви билети за финала в Париж

28.05.2022 10:22
Серхио Рамос (вдясно) получава поздравления от съотборниците си в “Реал” (Мадрид), след като току-що е вкарал победния гол за 3:2 над “Ла Коруня” в 92-ата мин на мача от испанската Примера дивисион. СНИМКА: РОЙТЕРС

Шанс за реванш или още по-силна хегемония

предлага битката за Шампионската лига днес

Всеки финал на Шампионската лига настървява жестоко черноборсаджиите в Европа.

А ако той е между рекордьора по спечелени трофеи в най-авторитетния турнир и неговия предшественик КЕШ “Реал” (Мадрид) и изпълнилия през последните години отново със съдържание ранга си на гранд “Ливърпул”, те явно полудяват.

Мераклиите за бърза печалба от продажба на билети на черно за двубоя тази вечер в Париж

разпънаха

диапазона на

цените от 2000

до 10 000 евро

за пропуск в зависимост от категорията.

Билети се предлагат във всякакви, меко казано, съмнителни сайтове. Появи се и драма с продажба на фалшиви билети.

С такива изгоряха около 70 фенове на “Ливърпул”. Те с готовност платили по 1000 лири чрез туитър акаунт, за да подкрепят “мърсисайдци” на стадион “Стад дьо Франс” в предградието на френската столица Сен Дени.

“В началото всичко изглеждаше окей. Точно щях да си лягам една вечер към 23 ч, и телефонът ми започна да звъни истерично. Опитах се да вдигна, но не стана. Пробвах да се обадя на продавача на билети, но чух, че номерът не може да бъде избран. Извън обхват е. Веднага ме полазиха тръпки, че нещо с така чакания от нас финал се прецаква”, разказва Рей Макдоналд пред вестник “Ливърпул Еко”.

Той е част от група от 19 привърженици на “мърсисайдци”, които използвали въпросния туитър акаунт, за да се сдобият със скъпоценните билети.

Оказало се, че още 50 фенове на “Ливърпул” са попаднали в капана на тази измама. Те също платили за фалшиви пропуски.

Общо от тяхното сляпо доверие в желанието да са на финала измамниците са спечелили близо 80 000 евро. Туитър акаунтът им е изтрит и съответно е изключително трудно да бъде проследен, а създателите му - издирени.

От банката казали на клетия Макдоналд, че не могат да му помогнат. Остава му да се уповава на полицията.

Черната борса ще продължи със сигурност и в часовете току преди финала между “Ливърпул” и “Реал”. Английският и испанският клуб получиха квоти от по 20 000 билета за битката за най-ценния евротрофей.

В Париж обаче

пристигнаха

80 000

запалянковци на

мадридския

колос и 60 000

фенове от

Острова

Колкото и германският мениджър на “Ливърпул” Юрген Клоп да обяснява, че тимът му няма да търси реванш от “Реал” за загубения финал преди 4 г., със сигурност “мърсисайдци” виждат шанс за такъв сега.

През 2018 г. в Киев немският вратар Лорис Кариус сгафи два пъти жестоко и така “асистира” на “Реал” за 13-ата коронация като крал на Европа.

“Ливърпул” е единственият английски тим, побеждавал испански във финал на най-авторитетния турнир, а съперник отново е “Реал”. Мястото на мача - Париж. През 1981 г. “Ливърпул” бие с 1:0 мадридчани на “Парк де Пренс”.

Повторение на печеливш сценарий ще означава освен сладък реванш за 2018-а и 7-а континентална титла за “Ливърпул”. Клоп и момчетата му не успяха да пречупят “Манчестър Сити” в битката за титлата във Висшата лига и ново разочарование ще им дойде в повече.

На фона на страхотното представяне през сезона купите на лигата и на Англия ще са много малка утеха за всички в отбора и неговите привърженици.

14-и триумф на “Реал” пък ще означава още по-силна хегемония на испанския гранд в най-авторитетния евротурнир, а догонването му в близките години ще е утопично.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>