Шефът на "Градини и паркове" след падналия клон до майка с дете: Ще окастрим дърветата

26.05.2022 20:10 Никола Михайлов
Падналият клон снощи е нарязан и все още стои до пейката.
Шефът на "Градини и паркове" Веселин Козарев
В парка има детска площадка, където майките от квартала всеки ден водят децата си.

 

Щеше да стане непоправимото!

Живеещи в района на градинката на ул. "Янко Сакъзов" и бул. "Руски" в Пловдив, където снощи се стовари огромен клон върху пейка, не спират да коментират инцидента. Майка с дете по чудо се отърваха.  Хората са силно притеснени.

"Да пази Господ! Можеше жената и детенцето й да си отидат за нищо. Клонът беше много голям", коментира възрастна жена и се прекръсти.

Според нея най-озадачаващо е, че не е имало нито вятър, нито буря.  Барман от близко кафене разказа, че още са в шок от случилото се. 

"Направо изтръпнах от ужас, като ми се обадиха. И аз имам малко дете и си представям какво е можело да стане”, коментира Веселин Козарев, директор на общинското предприятие “Градини и паркове”. По негови думи дървото не е имало белези на загниване. Чак след падането на клона се е видяло, че по вътрешността му има леки наченки, които нямало как да се видят отвън.

"Чуло се е пукане и това е накарало жената с детето да се отдръпнат. Миг след това клонът е паднал", допълни Козарев. Дървото е от вида ясен и е на поне 25-30 години. Било е зелено и изглеждало здраво. Не е давало никакви признаци, че може да се скърши. Според Козарев става въпрос за “скрити заболявания, които не могат да се видят с просто око”.

"Малкият дявол. Добре, че няма пострадали", коментира и кметът на район "Централен" Георги Стаменов, който снощи веднага се озова на място.

Според него един от вариантите е да се орежат клоните на дърветата, за да се види дали няма и други с подобни увреждания. "Но спомняте си какво се случи преди години на ул. "Родопи", когато беше извършена резитба на короните. "Градини и паркове" бяха обвинени в какво ли не. Тънък е балансът", допълни кметът.

От общинското предприятие обещават да извършат цялостна санитарна сеч в градинката на ул. "Янко Сакъзов" и "Руски".

“Сега ще огледаме парка и максимално ще го окастрим, за да няма повече такива проблеми”, увери директорът. И допълни, че в Пловдив има стотици хиляди дървета, които няма как да бъдат огледани едно по едно.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>