Първият секс с нов партньор – от среща №1 до поне след месец

26.05.2022 03:00 Димитър Мартинов
"Ризата на пода" е новата рубрика на "24 часа" за секс.

“Ризата на пода” е новата рубрика на “24 часа” за секс. Вдъхновена от популярната мъжка реплика за свалка “Ризата ми изглежда най-добре на пода в спалнята ти”, в нея се обръща внимание на мъжката гледна точка. Тя ще излиза всяка събота с автор Димитър Мартинов.

Срещнали сте страхотна жена/мъж, уговаряте се за среща, но въпросът кога е моментът за първия секс, е висящ. Е, не върви да питате, а и правилен отговор в действителност не може да бъде даден извън контекста.

В последните години сексът на първа среща не е табу. Разбира се, той е по-вероятен при определени обстоятелства. Някои жени се притесняват, че мъжът може да го очаква, ако са се запознали в тиндър. Приложението има слава на такова за бърза свалка. Да, факт е, че много мъже го предлагат. Репутацията му обаче се дължи не на това, а на факта, че много жени приемат. Въпреки това сексът на първа среща съвсем не е задължителен.

Британката Алиша Спинет пък признава, че умишлено прави секс на първа среща. “Така разбирам дали мъжът иска просто да спи с мен и повече да не ми се обади. Имала съм 3 случая на хора, с които излизах известно време, преди да правим секс. Още след първия път обаче повече не ми се обадиха”, разказва тя.

Подобен случай има и у нас, той дори се превърна в меме. Става дума за извадка от чат, в която момиче пише на момчето: “И какво, 2 месеца вечери, срещи, кино, театър, правихме секс и дотам”, а младежът отговаря: “Ох, верно, голяма мъка беше”.

Категорично против секса на първа среща са психолози и сексолози. Те смятат, че твърде ранните интимни отношения няма да доведат до нищо добро. Някои дори казват, че ако искате да правите секс с някого на първа среща, трябва да изчакате до втората. Така ще сте сигурни в решението си, което може да е било провокирано не от привличане, а моментно състояние. Всъщност именно втората среща се оказва тази, за която почти никой не мисли, че е подходяща за първия интимен контакт.

Третата среща е тази за секс. Това беше веруюто на един от епизодите в първия сезон на сериала “Сексът и градът”. “Мислех, че си сериозна за този мъж. Не може да спиш с него на първата среща”, казва Шарлот на Кари, която заявява, че ще следва правилото за третата среща. Епизодът задава тенденция, която мнозина следват. Дори се появява изследване, че срещите имат брой само до третата, след това са просто “среща” без номер. И все пак, дами и господа, епизодът не последва правилото. Кари Брадшоу спа с мъжа на първата среща. И не, това не се превърна в мимолетна връзка. Мъжът бе Тузаря, за когото в крайна сметка къдравата нюйоркчанка се омъжи.

Всъщност точно взаимоотношенията между Кари и мъжът, за когото чак в последния епизод на сериала се разбра, че се казва Джон, са отправна точка за някои. Те смятат, че могат да си легнат с нов партньор едва когато са убедени, че той не се вижда с никой друг. Пропуск, който Кари Брадшоу бе допуснала. “Логично е, ако ще спя с някого, искам да съм убедена, че той е само с мен”, казва Ирина Стоянова от София. Петър Кирилов изтъква и друг детайл. “Вижте, винаги ползвам презервативи, но въпреки това няма да си легна с жена, ако не съм убеден, че тя се вижда само с мен”, категоричен е мъжът.

Д

руг критерий ползва Йоана Василева. Тя си ляга с нов партньор едва след като той я е запознал със свои приятели. “Аз не търся бройка. Щом момчето е решило да ме представи на приятелите си, значи има сериозни намерения”, казва тя. И обяснява, че е имала 3 сериозни връзки. Общото между тях било, че си легнала с момчетата, след като я запознали с приятелите си. В другите случаи момчетата я зарязвали бързо, а един дори веднага след първия секс.

Изчакването от един месец също не е толкова необичайно. За 2-3 срещи всяка страна може да се преструва и да се изкара в благоприятна светлина. Такава илюзия обаче няма как да бъде поддържана цял месец, смятат привържениците на тази теория.

А проучване на “Дюрекс” от 2017 г. сред 20 000 пълнолетни американци показало, че повечето мъже смятали петата среща като подходяща за първи секс. Жените посочили деветата. Изследване на същата тема на “Групон” от 2021 г. смъква бройката с по 1 среща и за двата пола.

И

ма обаче такива, които чакат повече. Никога не пропускам да разкажа историята на Владо, който ходеше със своя съученичка, когато беше на 18 г. Излизаха 9 месеца, без да са правили секс. Тя му бе казала, че ще го направят след абитуриентския бал. Разделиха се седмица преди него.

И макар в наши дни почти да не се случва, все още има хора, които чакат до първата брачна нощ, преди да са интимни. А там стават фалове - Шарлот Йорк от “Сексът и градът” знае най-добре, тъй като бе приела тази тактика с Трей Макдугъл. А понякога води и до забавни случки. Мои приятели бяха решили да изчакат до първата брачна нощ по религиозни причини. “Брадъре, след сватбата преброихме парите и заспахме”, разказа ми Янко, който ще направи опит да ме убие (Янко, брат, не можеш - б.а.), ако прочете тези редове. За щастие, той и съпругата му се събудили по средата на нощта и свършили работата.

А когато все пак моментът на първия секс мине, следва нов въпрос - връзка ли имаме, или просто сме приятели с облаги? Именно това ще е и темата в следващия брой на “Ризата на пода”.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>