Не нов собственик, а "Левски на левскарите" обяви Сираков за ЧРД на "Левски"

24.05.2022 10:30 Найден Тодоров

Ако някой си мисли, че по нечестен начин може да придобие акциите на "Левски", не е познал, каза собственикът

Собственикът на "Левски" Наско Сираков лично обяви официалното начало на дейността на сдружението "Левски на левскарите", в което един ден би трябвало да се прехвърлят акциите на клуба. Голмайстор №1 в историята на "сините" не само не говори за нов собственик към момента, а ясно заяви, че опцията пред клуба е само една - той да бъде върнат на левскарите. И призова мобилизираната "синя" България да започне да членува в сдружението, чиито съучредители и членове са и той, и Станимир Стоилов.

Това се случи на Могилката на 22-ро училище в София, където на 24 май преди 108 г. е основан футболният "Левски". 

В интервю за "24 часа" в навечерието на рождения ден Сираков каза ясно: "Аз съм пазител на акциите и ще продължа да бъда такъв. Всички левскари може да бъдат абсолютно спокойни". 

След това мажоритарният собственик направи и емоционално обръщение към левскарите чрез официалния сайт на "Левски", в което каза, че ще се раздели с акциите, само когато е сигурен, че отиват в правилните ръце. А такова решение би взел съвместно с Мъри Стоилов.

Пред събралото се множество на Могилката за начало на празнинствата за 108-ия рожден ден на футболния "Левски" Сираков продължи идейната линия.

"В обръщението си казах почти всичко, което ме вълнува. Ако имах 1000 ръце, щях да прегърна всички ви. Тук преди 108 години група ентусиасти създават най-великия клуб в България и не предполагат какво ще се случи. Поклон пред тях.

Използвам случая да стартирам кампанията „Левски на левскарите“ с няколко думи. В България винаги по всички въпроси има различни мнение. С най-чисти намерения станах първият член с мисълта "Левски да бъде управляван от феновете си. Колкото повече хора влязат, толкова по-добре. Това е премислено. Тук няма да има задкулисие", заяви Сираков.

А след това отправи и предупреждение: "Ако на някой му мине през главата, че може да вземе акциите по някакъв нередовен начин, значи не ме познава!"

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>