“Боб и Абишола” - забавната любовна история на американец и нигерийка

22.05.2022 03:00
Боб и Абишола пътуват заедно в градския транспорт.

Американски продавач на чорапи на средна възраст неочаквано се влюбва в нигерийската медицинска сестра, която се грижи за него в болницата, докато той се възстановява след инфаркт. Тази любовна история не само се превръща в най-гледания напоследък ситком в САЩ - “Боб и Абишола”, но и с хумор изследва имигрантския живот там.

Боб (Били Гардел) е мъж на средна възраст, който управлява компания за чорапи в Детройт заедно с майка си Доти и по-малките си брат и сестра - близнаците Кристина и Дъглъс. Покрай целия стрес Боб получава лек инфаркт и влиза в болница. Там за него се грижи медицинската сестра Абишола Адебамбо (Фолаке Оловофойеку), която силно започва да привлича Боб.

Абишола е трудолюбива и любезна, но твърде различна от Боб. Тя не проявява никакъв интерес към пациента си, който обаче е решен на всяка цена да я спечели. Това довежда до редица комични, но същевременно и романтични ситуации.

Ролята на Боб се изпълнява от Били Гардел, познат на българските зрители от комедийните сериали “Да, мило” и “Майк и Моли”, който всъщност му донася световна слава.

Актьорът е роден близо до Питсбърг, САЩ, на 20 август 1969 г. Родителите му се развеждат и той се мести с майка си, сестра си и брат си в южния щат Флорида. На 15-годишна възраст започва да работи като товарач в склад на универсален магазин. На 18 чисти бани, но комедийният му талант започва да си пробива път и той го показва на сцената на стендъп жанра. Постепенно стига и до голямото кино с роли в игралните филми “Ангелът на отмъщението”, “Лошият Дядо Коледа”, както и в сериалите “Отчаяни съпруги”, “Казвам се Ърл” и “Ограбване”.

Личният живот на комика е доста спокоен и премерен. През 2001 г. се жени за Пати и с нея отглеждат син Уилям. Гардел е предразположен към тежки алергии от кучета. Освен това е запален фен на футбола. Комикът често казва, че скоро иска да излезе в творчески отпуск, защото почти няма време за детето и съпругата си.

В образа на Абишола се превъплъщава Фолаке Оловофойеку. Актрисата е от нигерийски произход и има епизодични роли в успешните поредици “Закон и ред”, “Престъпления от класа”, “Модерно семейство” и “Кодекс на убийството”. През 2013 г. се появява в два видеоклипа на Дейвид Боуи, където свири на баскитара.

Актрисата е и музикантка, свири на китара и пиано, работила е и като звуков инженер.

Фолаке Оловофойеку е родена в Нигерия и е най-малкото от 20-те деца в семейството на политик. Израства в Лагос, живяла е и в Лондон. На 18 години емигрира в САЩ. Първоначално идеята ѝ е да учи икономика, но на практика получава бакалавърска степен по актьорско майсторство от Сити колидж в Ню Йорк.

За успеха на “Боб и Абишола” всъщност допринася най-вече известният продуцент и сценарист Чък Лори, чиято е идеята за сериала. Той е създал едни от най-популярните американски ситкоми, сред които “Дарма и Грег”, “Двама мъже и половина” и “Теория за големия взрив”.

“Боб и Абишола” се излъчва премиерно у нас по bTV Comedy всяка делнична вечер от 20,00 ч. 

Телевизията показва по два епизода един след друг.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>