Оставиха в ареста габровски наркодилър, пипнат с много дрога в къщата му

18.05.2022 19:30 Дима Максимова
Сградата на съда в Габрово

Състав на Окръжен съд-Габрово уважи искането на Окръжната прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 35-годишен мъж с нарколаборатория в дома си.

М.Й. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 14 май 2022 г., в къща в гр. Габрово, без надлежно разрешително, държал наркотични вещества с цел разпространение – 174.3 грама амфетамин, 22.9 грама метамфетамин и 229.9 г марихуана, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив, уточняват от прокуратурата.

Престъплението, за което габровецът е привлечен в качеството на обвиняем, се наказва с лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Съдът уважи становището на наблюдаващия прокурор, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, както и да извърши друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Габрово може да бъде обжалвано пред Апелативния съд – Велико Търново.

Други от От страната и света

Ваня Григорова: Корнелия Нинова работеше срещу мен, срещу своята партия

"Корнелия Нинова работеше срещу мен, срещу своята партия", това каза Ваня Григорова в ефира на "Събуди се" по Нова.  Няма как да бъда кандидат на БСП. Разговорът между мен и Корнелия Нинова стана

Настимир Ананиев: ГЕРБ и ДПС да се явят заедно на изборите

ГЕРБ и ДПС могат да се явят заедно на изборите. Аз мисля, че направо са се взели, затова може да се явят заедно. Това предложи депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев в "Денят започва с Георги Любенов"

Автомобилният експерт Филип Лазаров: Температурата, на която се сменят гумите е 7 градуса

Автомобилният експерт Филип Лазаров заяви, че със смяната на зимните гуми няма нужда да се бърза. "Няма да се случи нищо страшно, ако 10 – 15 дни, докато е топло навън, караме със зимни гуми

Ще ни вземат ли сърбите и рилския манастир след западните покрайнини?

Тези дни нашата общественост бе потресена от една новина, дошла от западната ни съседка. Някакво лице от Сърбия на име Джордже Боянич, който сам се титулува „професор"

БСП решава днес кого да издигне за евроизборите

Националният съвет на БСП се очаква днес да подреди листите с кандидати за изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни тази година

>